Steam Norge

Valve anbefaler kraftig økning i norske spillpriser på Steam

Påpeker at det er opptil hver enkelt utvikler å sette egne priser.

Valves egne spill, som Half-Life: Alyx, har allerede gått opp i pris.
Valve

Valve har den siste uka oppdatert retningslinjer for prissetting på spill i land utenfor USA. Disse har i lang tid vært konvertert automatisk basert på dollarprisen, men nå anbefaler Valve at utviklere setter egne priser i hvert land – som kan bli veldig dyrt enkelte steder.

Her i Norge foreslår Valve en økning på rundt 50-60 prosent, avhengig av prisnivå. Basert på anbefalingene (via SteamDB) vil et spill til 10 dollar gå fra 72 til 110 kroner, mens et til 60 dollar klatrer fra 412 til 670 kroner.

Det er verdt å påpeke at vi i Norge har vært ganske heldige med priser på Steam. Spill har lenge kostet langt mindre her til lands enn det de gjør i USA, og det er trolig dette Valve ønsker å rydde opp i nå.

De nye anbefalingene er basert på ting som kjøpekraft og konsumprisindeks, og her i Norge mener Valve altså at vi har råd til å hoste opp litt mer penger for spillunderholdning. Det kunne imidlertid vært verre, da Argentina får en anbefalt prisstigning på 485 prosent.

Plattformholderen påpeker at det er opp til utviklerne selv hvordan de ønsker å sette lokale priser. Den har riktignok allerede implementert anbefalingene for sine egne spill, der for eksempel Half-Life: Alyx nå koster 670 kroner – opp fra 412.

Hvilke utviklere som kommer til å følge etter gjenstår å se, men det kan i hvert fall være lurt å holde et øye med prisene i tiden fremover.

LES OGSÅ: Uncharted: Legacy of Thieves er Sonys minst populære Steam-lansering til nå »

Siste fra forsiden