Xbox Series X/S

Spillutgivere angivelig usikker på fremtidig Xbox-støtte

– For oss er markedet PC og PlayStation 5.

Audun Rodem/Gamer.no

I løpet av rettssakene rundt Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard sa førstnevnte gjentatte ganger at Xbox hadde tapt konsollkrigen. Både PlayStation og Nintendo har større markedsandel, mente selskapet, noe utgivere også nå ser ut til å ha blitt mer obs på.

Under årets Game Developers Conference (GDC) skal flere utgivere ha stilt spørsmål rundt støtten av Xbox. Gamesindustry.biz-sjef Christopher Dring snakket med både store og små aktører, som blant annet reagerte på svake Xbox-salg i Europa.

– Vi nevnte under en tidligere podcast-episode at vi hadde hørt at butikker i Europa vurderer eller allerede hadde begynt å kutte ned på Xbox-varer på hyllene – maskinvare, spill og den slags. Nå har tredjepartsutgivere begynt å si «vi bruker mye energi på å lage Series S-versjoner og Series X-versjoner av et spill når, for å være ærlig med deg, markedet for oss er PC og PlayStation 5», sa Dring om sine samtaler fra GDC.

– Frasen som ble brukt av et svært selskap som lanserte et stort spill i fjor var «jeg vet ikke hvorfor vi gadd å støtte [Xbox]».

At Microsoft har begynt å gi ut tidligere Xbox-eksklusive spill på andre plattformer var også et hett tema. Ifølge Dring er det forventet at stadig flere Xbox-titler vil ta turen til PlayStation eller Nintendo, som kan skape trøbbel for Microsofts maskinvare.

– Jeg tror Xbox er i skikkelig trøbbel som en maskinvareprodusent. Det var tingen som ga størst inntrykk på meg fra GDC.

Her i Norge ligger Xbox på sisteplass av de tre store konsollene. Vi snakket med flere nettbutikker i fjor, som alle meldte at PlayStation 5 er mest populær blant nordmenn – etterfulgt av Nintendo Switch og så Xbox Series X/S på tredjeplass.

LES OGSÅ: Xbox planlegger «det største tekniske hoppet noensinne» med sin neste konsoll »

Siste fra forsiden