Xbox planer fremover

Xbox bekrefter: Skal slippe enkelte spill på andre plattformer

Xbox

Torsdag kveld bekreftet Xbox deler av ryktene som har svirret de siste ukene. De planlegger å slippe fire spill fra sin egen portefølje på andre plattformer.

Nyhetene ble sluppet i en podcast med Xbox-toppene Phil Spencer, Matt Booty og Sarah Bond. Du kan selv se podcasten på Xbox' YouTube-kanal.

Xbox-sjef Phil Spencer vil ikke si hvilke fire spill som tar turen over til andre plattformer, eller hvilke plattformer det er snakk om, men det er rimelig å anta at det er snakk om PlayStation og Nintendo.

Ikke Starfield eller Indy

Han forteller at verken Starfield eller det kommende storspillet Indiana Jones and the Great Circle er blant de fire spillene, men vil likevel ikke si at de aldri bykser over til konkurrentene heller.

– Jeg tror ikke at vi som en industri noen gang kan si at et spill aldri kommer til andre plattformer. Vi har fokusert på disse fire spillene, og lærer fra opplevelsen, uttaler Spencer til The Verge.

Spillene det er snakk om er over et år gamle, og to av dem skal være fokusert på spillmiljøet. De to andre er spill av en mindre skala.

Ifølge The Verge er det Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves og Grounded som ikke lengre blir eksklusive på Xbox-konsoller og PC, og som blir tilgjengelige på andre konsoller.

Xbox-sjefen er likevel svært tydelig på at dette ikke signaliserer at alt fra Xbox blir å finne utenfor deres økosystem i tiden som kommer.

– Fire spill, ingen lovnader etter det. Dersom du er på disse andre plattformene og ser at disse spillene kommer, vær så snill å ikke se på det som et signal om at alt kommer. Det er ikke det, understreker Spencer.

Ingen plan om å gi opp konsoller

Utover nyheten om de fire spillanseringene bekrefter Xbox også at de ikke har noen planer om å gi opp Xbox Series X og S.

Xbox Wire-bloggen bekrefter de at konsollene skal fortsette å by på spill i tiden fremover, antageligvis som et forsøk på å roe de argeste spekulasjonene om at selskapet ønsket å legge alt av maskinvare på hylla.

I tillegg hinter Xbox-topp Sarah Bond om at det jobbes med å gi ut enda mer Xbox-maskinvare.

– Det skjer en del spennende greier innen hardware som vi kommer til å dele mer av til vinteren. Og vi er også investert i veikartet for den neste generasjonen. Det vi virkelig har fokusert på der er å levere det største tekniske hoppet som du noensinne har sett i en konsollgenerasjon, forteller hun.

LES OGSÅ: Xbox planlegger «det største tekniske hoppet noensinne» med sin neste konsoll »

Siste fra forsiden