Xbox

Salget av Xbox-konsoller stuper

Inntekter fra spillavdelingen går likevel kraftig opp.

Audun Rodem/Gamer.no

TLDR

  • Microsoft's nyeste kvartalsrapport viser at salget av Xbox-konsoller har falt med 30 prosent sammenlignet med i fjor.
  • Selskapet forventer mer nedgang, til tross for rykter om en oppgradert utgave av Xbox Series X/S.
  • Selv med nedgang i konsollsalget, har Microsofts spillavdeling sett en økning i totalomsetningen på 51 prosent sammenlignet med i fjor, mye takket være kjøpet av Activision Blizzard.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Microsoft la denne uka frem sin nyeste kvartalsrapport. Der kommer det frem at salget av Xbox-konsoller har gått kraftig tilbake, sammenlignet med samme periode i fjor.

I presentasjonen til investorer fortalte økonomisjef Amy Hood at inntekter fra salg av Xbox-maskinvare falt med hele 30 prosent. Det følger et tilsvarende fall året før. Microsoft forventer også mer nedgang, til tross for rykter om en oppgradert utgave av Xbox Series X/S.

Svake salgstall for Xbox var et hett tema under årets Game Developers Conference, der flere utgivere skal ha stilt spørsmål rundt videre støtte for konsollene. Microsoft har også begynt å slippe tidligere eksklusive spill, som Sea of Thieves, Pentiment og Grounded, på andre plattformer.

Microsoft har imidlertid ingen umiddelbare planer om å gi opp maskinvaresatsingen. Selskapet er i full sving med sin neste Xbox, som skal levere «det største tekniske hoppet som du noensinne har sett i en konsollgenerasjon».

Tross nedgang på konsollfronten, går spillavdelingen hos Microsoft kraftig frem. Totalt sett har omsetningen steget 51 prosent sammenlignet med i fjor. Inntekter fra salg av spill og tjenester gikk opp 62 prosent.

Ifølge Hood har kjøpet av Activision Blizzard gjort stort utslag her, og selskapet forventer at kurven vil fortsette å klatre i året som kommer.

LES OGSÅ: Xbox trapper opp satsingen på bevaring av spill »

Siste fra forsiden