Xbox - bakoverkompatibilitet

Xbox fortsetter satsingen på bakoverkompatibilitet

Har satt sammen et team med fokus på bevaring av spill for fremtiden.

Microsoft

TLDR

  • Microsoft fortsetter å satse på bakoverkompatibilitet med sin neste konsoll, ifølge Xbox-sjef Sarah Bond.
  • Et eget team er satt sammen for å fokusere på bevaring av spill for fremtiden, som Bond beskriver som viktig for både Xbox og spillbransjen som helhet.
  • Neste Xbox-konsoll sikter ifølge lekkasjer mot en lansering i 2028, med mål om å levere «det største tekniske hoppet som du noensinne har sett i en konsollegenerasjon».
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Muligheten til å spille gamle spill på ny maskinvare har lenge vært en viktig sak for Microsoft. Satsingen på bakoverkompatibilitet fortsetter med den neste Xbox-konsollen.

Planen for fremtiden ble nylig skissert av Xbox-sjef Sarah Bond. I et skriv til ansatte (via Windows Central) fortalte Bond – som tok over Xbox-tømmene i oktober – at bakoverkompatibilitet forblir et viktig tema idet selskapet legger strategien for en ny konsollgenerasjon.

– Vi bygger videre på vår tradisjon med å levere bakoverkompatibilitet til våre spillere, og vi forplikter oss til å videreføre vårt fantastiske bibliotek med Xbox-spill slik at fremtidige generasjoner med spillere også kan oppleve dem, sa Bond.

I den forbindelse har Xbox også satt sammen et eget team som skal fokusere på bevaring av spill for fremtiden. Bond beskriver tiltaket som viktig for både Xbox og for spillbransjen som helhet.

LES OGSÅ: Anklager Nintendo for å sabotere bevaringen av gamle spill »

Xbox har så langt delt få håndfaste detaljer om sin neste spillkonsoll. Ifølge en lekkasje fra i fjor sikter selskapet riktignok om lansering en gang i 2028.

Som Bond fortalte tidligere i år er målet å levere «det største tekniske hoppet som du noensinne har sett i en konsollegenerasjon». Det har ikke endret seg siden den gang, og i meldingen til ansatte påpeker Xbox-sjefen at arbeidet med ny maskinvare er i full sving.

LES OGSÅ: Spillere bruker mest tid på eldre spill viser ny undersøkelse »

Siste fra forsiden