Neste Xbox

Lekkasje: Neste Xbox-konsoll planlagt til 2028

Dokumenter fra FTC-rettsaken har lekket.
Mangler lisensinfo

I natt lekket det en haug med Microsoft-dokumenter som inneholder flere veikart for fremtiden til Xbox.

Alt stammer fra en PDF-fil som er lagt ut i forbindelse med sommerens rettssak mellom det amerikanske konkurransetilsynet, FTC, og konsollprodusenten. Denne filen har vedlegg som skulle ha blitt redigert bort før publisering, men at det ikke har blitt gjort på riktig måte.

Blant dokumentene finner vi planene om en ny Xbox-konsoll, som etter planen skal slippes i 2028. Du kan se dokumentene nedenfor.

FTC vs. Microsoft

Den kommende konsollen skal ha støtte for noe Xbox kaller "hybrid skyspilling", og beskrives også som en "oppslukende plattform for spill og apps".

Microsoft ser for seg at neste generasjons Xbox blir en hybridplattform som både bruker konsollen i seg selv og skyen for å levere spillopplevelser. De ser også for seg at KI og maskinlæring blir en del av økosystemet, og ser på hvordan de kan bruke dette for å optimalisere spillytelse.

I et annet dokument viser Microsoft enkelte av planene for utviklingen konsollen, blant annet at utviklerverktøy skal sendes ut i 2027.

Vel å merke stammer dokumentet fra 2022, og vi vet at planer endres hele tiden. Men lekkasjen gir et innblikk i hvordan Xbox har planlagt løpet frem mot neste konsoll.

FTC vs. Microsoft

FTC ønsket med rettsaken å blokkere oppkjøpet av Activision Blizzard, men tapte i juli.

Siste fra forsiden