Baldur's Gate 3 - Xbox Series X/S

Baldur's Gate 3 kommer fortsatt til Xbox i desember

Larian vil kunngjøre slippdatoen på The Game Awards.

Larian Studios

Tre måneder etter lanseringen av Baldur's Gate 3 – og to måneder etter PlayStation 5-lanseringen – venter Xbox fortsatt på sin versjon av spillet. Larian har tidligere lovet at det kritikerroste rollespillet skal slippes på Xbox Series X/S før utgangen av året, og det er visst fortsatt planen.

I en melding på X forteller Larian at Xbox-versjonen fortsatt ligger an til å lanseres i desember. Akkurat når det blir er enda ikke bestemt, men den offisielle datoen skal avsløres på The Game Awards den 8. desember.

Allerede i begynnelsen av året ble det klart at Xbox-versjonen av Baldur's Gate 3 hadde støtt på problemer. Microsoft har som krav at spill skal fungere likt på både Xbox Series X og Xbox Series S, men Larian klarte ikke å få til samarbeidsspilling på delt skjerm på begge konsollene.

Baldur's Gate 3.
Larian Studios

Etter den enormt populære PC-lanseringen av spillet i august bestemte Microsoft seg imidlertid for å lette på kravet. Dermed blir det ingen samarbeidsspilling på delt skjerm for Xbox Series S-utgaven, men til gjengjeld får Xbox-eiere omsider tilgang på eventyret.

Baldur's Gate 3 har imponert spillere og anmeldere over hele verden, og hos både Opencritic og Metacritic sitter det som et av tidenes beste spill. Vår egen Øystein Furevik var blant de som lot seg imponere.

– Baldur's Gate 3 er et stort, omfattende og nydelig rollespill. Det er et av de beste spillene jeg har spilt på mange år, og det har egenhendig gitt meg lyst til å spille alt som er å oppdrive av isometriske rollespill, konkluderte han i vår anmeldelse.

Baldur's Gate 3 er nominert til åtte priser på The Game Awards.
Se alle nominasjonene for årets utdeling her »

Siste fra forsiden