Baldur's Gate 3 - Xbox

Baldur's Gate 3 til Xbox i år – dropper «split-screen» på Series S

Larian Studios

Xbox-versjonen av Baldur's Gate 3 har lenge sittet fast i et slags utviklerhelvete. Larian fikk ikke til stabil spilling på delt skjerm – også kalt «split-screen» – for Series S-utgaven, men nå har utvikleren inngått et kompromiss for å sikre lansering på Xbox i år.

Spill skal i utgangspunktet fungere helt likt på Xbox Series X og Xbox Serries S, men Microsoft tøyer reglene for Baldur's Gate 3.
Audun Rodem, Gamer.no

Via X (tidligere Twitter) fortalte studiosjef Swen Vincke at Baldur's Gate 3 kommer til Xbox Series X/S en gang senere i år. For å få det til ble det bestemt, med Xbox-sjef Phil Spencers velsignelse, at Series S-versjonen ikke får med split-screen-funksjonalitet.

– Kjempefornøyd med å bekrefte at vi, etter et møte med Phil Spencer i går, har funnet en løsning som lar oss bringe Baldur's Gate 3 til Xbox-spillere i år, noe vi har jobbet med i lengre tid, sa Vincke og fortsatte:

– Alle forbedringene er på plass, med samarbeidsspilling på delt skjerm for Series X. Series S vil ikke ha spilling på delt skjerm, men vil også inkludere krysslagring og delt fremdrift mellom Steam og Xbox Series.

Microsoft har som krav at spill skal fungere helt likt på både Series X og Series S. Akkurat hvorfor selskapet tøyer reglene for Baldur's Gate 3 kom ikke frem fra Vinckes uttalelse, men gitt spillets suksess er det kanskje ikke så rart.

Rollespillet har imponert spillere og anmeldere over hele verden, og på både Opencritic og Metacritic sitter det som et av tidenes beste spill. Vår egen Øystein Furevik var blant de som lot seg imponere.

– Baldur's Gate 3 er et stort, omfattende og nydelig rollespill. Det er et av de beste spillene jeg har spilt på mange år, og det har egenhendig gitt meg lyst til å spille alt som er å oppdrive av isometriske rollespill, skrev Furevik i vår anmeldelse.

LES OGSÅ: Utelukker ikke Baldur's Gate 3-utvidelse, men Larian sier det ville bli veldig vanskelig å gjennomføre »

Siste fra forsiden