Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 er nå det beste spillet gjennom tidene ifølge Opencritic

Rollespillet har også klatret til topps blant PC-spill på Metacritic.

Larian Studios

– Baldur's Gate 3 er en prestasjon av de sjeldne, og er et av årets, om ikke tiårets – eller hundreårets – viktigste spill.

Det var konklusjonen fra Øystein Furevik i vår anmeldelse av det nyeste rollespillet fra Larian Studios, og han er langt ifra alene i sin oppfatning. Baldur's Gate 3 rager nemlig nå høyest av alle spill gjennom tidene hos Opencritic, som samler anmeldelser fra haugevis av nettsider.

Opencritic-anmeldere er meget fornøyd med Baldur's Gate 3.
Opencritic

På Opencritic sitter Baldur's Gate 3 nå med et snitt på 97 av 100 poeng, der samtlige anmeldelser anbefaler spillet. Dermed har det klatret forbi spill som Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild og Elden Ring.

Det er riktignok verdt å nevne at Super Mario Odyssey – som tidligere hadde topplasseringen – har over tre ganger så mange anmeldelser. Hvorvidt Baldur's Gate 3 blir værende på topp etter hvert som flere kommer inn gjenstår å se.

Også på Metacritic – som har holdt det gående lenger enn Opencritic og derfor har flere spill å sammenligne med – får Baldur's Gate 3 fortjent ros. Der ligger eventyret på 97 av 100 poeng, som holder til førsteplass blant alle PC-spill.

Til og med Metacritic-brukere – altså ikke offisielle anmeldere – virker å være enige om at Larian har laget noe spesielt. Brukeranmeldelsene bærer ofte preg av useriøs kjekling, men for Baldur's Gate 3 ligger snittet på 9,2 av 10 poeng – basert på nesten 7000 anmeldelser.

Mens spillet stort sett roses opp i skyene har flere – inkludert vår egen Furevik – bitt seg merke i enkelte ytelsesproblemer, særlig et stykke utover i historien. Utviklerteamet vil nok fortsette å jobbe med polering, men i mellomtiden forteller spillere at det å ta jevnlige «Long Rests» kan redusere mengden feil som dukker opp underveis.

LES OGSÅ: Larian utelukker ikke Baldur's Gate 3-utvidelse, men sier det ville bli veldig vanskelig å gjennomføre »

Siste fra forsiden