Baldur's Gate 3 - utvidelse

Utelukker ikke Baldur's Gate 3-utvidelse, men Larian sier det ville bli veldig vanskelig å gjennomføre

– Nivå 12 til 20 krever en annen måte å gjøre ting på.

Larian Studios

Baldur's Gate 3 har kun vært ute av «early access» i en drøy uke, men allerede har Larian Studios begynt å få spørsmål om potensielle utvidelser. Ifølge studiosjefen kan det imidlertid bli svært vanskelig å få til.

I et intervju med PC Gamer gjorde Larian-leder Swen Vincke det helt klart at teamet ikke har begynt å jobbe med noen utvidelse. Som Vincke forteller har Baldur's Gate 3 nemlig et nivåtak på 12 av en grunn.

Dungeons & Dragons-figurer blir mye sterkere på høyere nivåer.
Larian Studios

Ifølge Dungeons & Dragons-reglene – som spillet er basert på – blir figurer nemlig veldig mye sterkere fra nivå 13 og oppover, noe som ville kreve en helt annen tilnærming til videre eventyr.

– Nivå 12 til 20 krever en annen måte å gjøre ting på, med tanke på skurkene du må hamle opp med, som krever mye jobb for å få det til skikkelig. Dermed ville det bli mye mer enn en utvidelse, med tanke på utviklingsinnsats, sa Vincke og fortsatte:

– Mange Dungeons & Dragons-eventyr holder seg under nivå 12 nettopp av den grunnen. Så det høres ut som flott, enkelt utvidelsesmateriale helt til du begynner å tenke på det og det ikke er like lett som man kanskje hadde sett for seg.

Som PC Gamer skriver får Dungeons & Dragons-figurer på høyere nivåer blant annet tilgang på egenskaper som Foresight. Dette lar spillere se inn i fremtiden for å finne ut av terningkast før de skjer. En annen kraftig egenskap er Wish, som kan trylle frem gjenstander, endre på fortiden eller forandre verdenen på alle mulige måter.

Videre ville en utvidelse være nødt til å ta høyde for de mange, mange valgene spillere kan ta gjennom hovedspillet. Ifølge utvikleren er det hele 17 000 forskjellige variasjoner for avslutningen til Baldur's Gate 3.

Mens Vincke ikke ville utelukke fremtidige utvidelser, men basert på den omfattende arbeidsmengden det ville kreve virker det lite sannsynlig at Larian går i gang med det første. Studiosjefen har også uttalt at han nå ønsker å jobbe med et mindre ambisiøst prosjekt som ikke tar seks år å fullføre.

Vi er i gang med vår gjennomspilling av Baldur's Gate 3.
– Årevis siden et spill har vært så oppslukende »

Siste fra forsiden