Baldur's Gate 3

Xbox Series X/S-versjonen av Baldur's Gate 3 holdes igjen av teknisk trøbbel

Spillet er foreløpig kun bekreftet for PC, Mac, GeForce Now og PlayStation 5.

Torsdag avslørte Larian Studios at Baldur's Gate 3 vil lanseres 31. august. Kunngjøringen inkluderte slipplaner for PC, Mac, GeForce Now og PlayStation 5, men ingen Xbox.

Baldur's Gate 3 slippes 31. august, etter nesten tre år i early access.
Larian Studios

Dette fikk mange til å lure på om Sony har sikret seg konsolleksklusivitet for spillet. Som Larian forteller handler det imidlertid om at Baldur's Gate 3 ikke fungerer som det skal på Microsofts nyeste konsoll.

I en uttalelse til IGN konstaterte studioet at det ikke er noen eksklusivitetsavtaler på plass for spillet. Teamet har jobbet med en Xbox Series X/S-versjon i lengre tid, men har støtt på tekniske problemer knyttet til samarbeidsspilling på delt skjerm.

– Vi har holdt på med en Xbox-versjon av Baldur's Gate 3 i ganske lang tid. Vi har støtt på noen tekniske vanskeligheter i arbeidet med Xbox-porteringen, som har hindret oss i å føle oss 100 prosent trygge på å kunngjøre den før vi er sikre på at vi har funnet de riktige løsningene.

– Mer spesifikt har vi ikke klart å få samarbeidsspilling på delt skjerm til å fungere likt på både Xbox Series X og Xbox Series S, som er et krav for at vi kan lansere versjonen, sa Larian.

Om utvikleren får orden på problemet er det dermed ingen grunn til at en Xbox Series X/S-versjon ikke vil lanseres. Teamet har enda seks måneder på seg til lanseringen av Baldur's Gate 3, så tilsynelatende er det enda håp for Xbox-spillerne.

LES OGSÅ: Baldur's Gate 3 har avduket hvem som gir stemme til viktige roller »

Siste fra forsiden