Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 har avduket hvem som gir stemme til viktige roller

Larian Studios har også kommet med siste oppdatering før offisielt slipp.

Larian Studios

Siste innslag i Baldur's Gate-serien nærmer seg endelig formell utgivelse i august, og utgiveren kom med flere nye smakebiter like før jul.

I tillegg til en siste oppdatering av Early Access-versjonen – som for øvrig har fått mye nytt kult – fikk vi en ny trailer under The Game Awards. Den ser du til høyre.

LES OGSÅ: Baldur's Gate 3 får sin offisielle lansering til sommeren »

Larian Studios avslørte også noen detaljer om produksjonen som fans har ventet på. Spesielt etterlengtet var gjensynet med favorittene fra de opprinnelige spillene, Jaheira og Minsc.

Det er godt å høre Jaheira igjen. Tracy Wiles gjør en god jobb med stemmen.
Larian Studios

Den alviske mentor-figuren Jaheira har en fremtredende rolle i traileren, med hennes veldig tydelige og gjenkjennelige aksent, perfekt gjengitt av Tracy Wiles. Hun er en erfaren skuespiller fra britisk scene- og TV-produksjon, og har bidratt til spill som Pillars of Eternity II: Deadfire, Total War: Warhammer III, og Larians eget Divinity: Original Sin.

Hun tar over rollen fra Heidi Shannon, som tilsynelatende har pensjonert skuespillerkarrieren – Shannon har ikke hatt synlige roller siden 2001, da med Baldur’s Gate: Dark Alliance.

Minsc får mindre introduksjon i traileren, men får til gjengjeld en heller dramatisk entré – og studioet var raske til å kunngjøre hvem som tar over jobben med å gi stemme til krigeren.

I en tweet full av ordspill forteller Larian Studios at D&D-kjendisen Matthew Mercer er den nye Minsc. De la også med en video hvor Mercer selv forteller hvor godt han kjenner spill-serien, og hvor gira han er på å gi rollen all respekten den fortjener.

Matt Mercer er nok en av de mest høyprofilerte personene knyttet til spillet så langt. Han er kjent fra en mengde spill, som Overwatch, League of Legends, Fortnite, Death Stranding, Persona, Kingdom Hearts, og mye mer. Han er også en av de mest fremtredende folkene innen Dungeons & Dragons-miljøet, som skaperen bak Actual Play-serien Critical Role og den tilhørende Amazon-serien The Legend of Vox Machina.

Han tar over for Jim Cummings, som hadde rollen i de første spillene.

LES OGSÅ: En betryggende smakebit på fremtidig suksess »

Nye elementer i spillet

Oppdateringen av spillet kommer til å være den siste før spillet endelig er ferdig, og introduserer flere nye elementer til spillet.

Du kan nå spille som Paladin, med underklassene Oath of Devotion og Oath of the Ancients tilgjengelig – pluss den skjulte Oathbreaker-varianten, altså det du får ved å bryte eden din. Dermed er 11 av de 12 grunnklassene i D&D med i spillet, så det er bare Monken som mangler.

Larian Studios

Videre er Level-begrensningen i Early Access-versjonen økt til level 5, som gir magikere tilgang til et nytt nivå av magi å leke med.

Dette kommer godt med siden spillet er også utvidet til å inkludere «reaksjoner», evner som kan aktiveres av andre ting som skjer i spillet – inkludert det kraftige «Counterspell», som lar deg nekte å la fiendtlige trollmenn bruke sin magi.

LES OGSÅ: Svær Baldur's Gate 3-oppdatering introduserer spillets neste klasse »

Det er fremdeles bare mulig å spille igjennom første akt av Baldur’s Gate 3, men det er overaskende mye å leke med der allerede. Og det er ikke lenge til august, når fullversjonen kommer.

Nå må vi bare få vite hvem som spiller Boo.

Siste fra forsiden