Trange kår i spillbransjen

Over 9000 jobber kuttet i spillbransjen så langt i år

Nedbemanninger hos spillselskapene toppet seg i september.

Fortnite-skaper Epic Games kuttet 830 stillinger i september.
Epic Games

Oppdatering 6. desember: Tallet på antall oppsigelser i spillbransjen for 2023 har nå nådd 9000. Det ifølge oversikten til Farhan Noor.

Den drastiske økningen skyldes i stor grad et kutt på rundt 1000 ansatte hos kinesiske Nuverse, spillavdelingen til TikTok-eier ByteDance.

Opprinnelig sak følger.

2023 har vært et tøft år for de som jobber med spill. Stadig flere selskaper har sett seg nødt til å kutte stillinger, og antall utviklere som har blitt avskjediget hittil i år har nådd over 6000.

Det er Farhan Noor, en spillutvikler hos Riot Games, som har snekret sammen en oversikt over alle nedbemanningene som har skjedd i år. Ifølge Noor har minst 6261 jobber gått tapt, og ettersom ikke alle detaljene fra de 109 rundene med nedbemanninger er kjent er tallet trolig langt høyere.

Bioware, Embracer Group, Xbox, Bethesda og 343 Industries er blant de som har sett seg nødt til å gjøre kutt siden nyttår, på bakgrunn av trange økonomiske tider og omstruktureringer.

Av alle selskapene i oversikten er det Unity som har gjort de største kuttene. Totalt kvittet spillmotormakeren seg med 900 ansatte, 300 i januar og 600 i februar. Epic sitter også høyt på lista, etter at 830 ansatte måtte forlate Fortnite-skaperen i september.

Forrige måned ble den hittil tyngste for bransjen i 2023, med nedbemanninger hos hele 17 ulike selskaper. I tillegg til Epic var Blizzard, Roblox, Crystal Dynamics og Telltale Games på lista med bekreftede nedskjæringer i september.

LES OGSÅ: 2023 har vært et brutalt år for spillbransjen »

Siste fra forsiden