Microsoft kutter 10 000 jobber

Xbox, Bethesda og 343 angivelig rammet av omfattende jobbkutt hos Microsoft

Hele 10 000 ansatte må gå i løpet av året.

Bethesda

Microsoft har kunngjort planer om å kutte en voldsom mengde jobber fra ulike avdelinger innad i selskapet. Totalt må 10 000 ansatte pakke sakene sine innen utgangen av året.

Akkurat hvor jobbene forsvinner har Microsoft ikke offisielt bekreftet. Som Eurogamer melder blir riktignok både Xbox, Bethesda, Gears of War-studioet The Coalition og Halo-utvikler 343 Industries påvirket. Sistnevnte vil angivelig rammes hardest, hevder Bloombergs Jason Schreier, og da spesielt teamet som jobbet med Halo Infinite-kampanjen.

343 Industries, kjent for Halo-serien, mister flere ansatte.
Xbox Game Studios

I et en uttalelse til ansatte forklarte Microsoft-sjef Satya Nadella at kuttene kommer som følge av økonomiske nedgangstider og endringer i hvor kunder bruker pengene sine. Samtidig satser selskapet på kunstig intelligens, og fremover vil det ansette nye folk i andre stillinger.

– Vi er inne i en tid med betraktelige endringer, og ettersom jeg møter med kunder og partnere har et par ting blitt tydelig. Mens kunder brukte mer penger digitalt gjennom pandemien, prøver de nå å optimalisere pengebruken ved å gjøre mer med mindre.

– Vi har også sett at organisasjoner på tvers av flere bransjer og regioner er forsiktige, ettersom noen deler av verden er inne i en økonomisk nedgangstid og andre steder forventer at en er på vei. Samtidig kommer den neste bølgen med datamaskiner skapes gjennom fremskritt i kunstig intelligens, og vi forvandler verdens mest avanserte modeller til en ny databehandlingsplattform.

Nadella påpeker ellers at 10 000 jobber utgjør mindre enn fem prosent av den totale mengden ansatte hos Microsoft.

Nyheten kommer ganske nøyaktig ett år etter at Microsoft kunngjorde planer om å kjøpe Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollar – 683 milliarder kroner med dagens kurs. Oppkjøpet har enda ikke gått gjennom, i påvente av godkjenning fra ulike organer og myndigheter i forskjellige deler av verden.

LES OGSÅ: Amerikanske myndigheter vil blokkere Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard »

Siste fra forsiden