Riot Games

League of Legends-utvikleren sier opp 530 ansatte

– Kritisk for fremtiden til Riot.

Riot Games

TLDR

  • Riot Games, skaperen av League of Legends, har annonsert betydelige nedbemanninger og skal kutte 530 stillinger.
  • Selskapet mener disse endringene er nødvendige for at det skal kunne fortsette å levere kvalitetsprodukter, til tross for en innskrenking av selskapets operasjoner.
  • Riot lover sjenerøse sluttpakker for berørte ansatte, inkludert seks måneder lønn, en bonusordning og bistand med å finne nye jobber.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Riot Games, utvikleren bak League of Legends, vil gjennomføre omfattende nedbemanninger. Spillmakeren kutter 530 stillinger, som tilsvarer omtrent 11 prosent av alle ansatte.

Nyheten ble bekreftet av utvikleren selv på mandag. I et åpent brev til spillere forklarer Riot at dette var en vanskelig beslutning, men en som var nødvendig for at Riot skal kunne fortsette å levere de beste produktene for kunder.

– For mesteparten av vår historie har vil klart å unngå dager som denne, men denne beslutningen er kritisk for fremtiden itl Riot. Dette er ikke for å blidgjøre aksjeholdere eller nå et inntektsmål for neste kvartal, det er en nødvendighet, skriver Riot-toppene Dylan Jadeja og Marc Merrill.

Som studiosjefene forklarer har Riot investert tungt i å gjøre spillene sine bedre for spillere. Det har betydd flere spill, flere opplevelser og større utviklerteam. Studioet har imidlertid favnet for bredt, og ser seg nå nødt til å gjøre omfattende kutt.

Ansatte som rammes får riktignok en større sluttpakke. Riot lover seks måneders lønn, samt en bonusordning for alle ansatte. Utvikleren skal også hjelpe avskjedigede utviklere med å finne nye jobber der det er mulig, og vil i tillegg dele ut bærbare PC-er til de som trenger det for veien videre.

LES OGSÅ: Utviklere forventer flere jobbkutt i 2024 »

Siste fra forsiden