GDC State of the Game Industry

Spillutviklere frykter mer nedbemanning i 2024

Steamworld Build-utvikler Thunderful er blant flere spillselskaper som allerede har sagt opp ansatte i 2024.
Thunderful

TLDR

  • Spillbransjen opplevde store utfordringer med nedbemanninger i 2023, og trenden ser ut til å fortsette inn i 2024, der 56 prosent av utviklere forventer ytterligere kutt.
  • Over en tredjedel av utviklere har blitt påvirket av nedbemanninger, og ansatte i Quality Assurance (QA) var særlig hardt rammet, med 22 prosent jobbtap i 2023.
  • Unity planlegger å si opp ytterligere 1800 ansatte, og andre selskaper som Behaviour Interactive og Thunderful har allerede gjennomført kutt i år.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

2023 ble et svært vanskelig år for de som jobber i spillbransjen. Hver måned kom nye meldinger om kutt og nedbemanninger. Trenden har fortsatt inn i 2024, og spillutviklere flest forventer at det skal bli verre.

Basert på den nylig publiserte spørreundersøkelsen GDC State of the Game Industry er 56 prosent av utviklere bekymret for videre kutt i løpet av året. Av de over 3000 utviklerne som ble spurt, svarte 14 prosent at de var veldig bekymret, 16 prosent at de var delvis bekymret og 26% at de var litt bekymret.

Spørreundersøkelsen viste også at over en tredjedel av utviklerne var blitt rammet på én eller annen måte av nedbemanninger. 7 prosent hadde mistet jobben selv, 17 prosent mistet kollegaer i samme avdeling og 11 opplevde at kollegaer i andre team eller avdelinger mistet jobben.

Ansatte i såkalt Quality Assurance (QA), altså de som tester spill for å luke ut feil, ble hardest rammet i året som gikk. 22 prosent av de spurte som jobbet innen QA mistet jobben i 2023.

Én utvikler som ble spurt kommenterte at nedbemanningene er en konsekvens av at bransjen vokste for stort og for raskt under pandemien. Håpet er imidlertid at det kan føre til noe godt.

– Studioer vokste for raskt i løpet av pandemien og folk bruker mindre penger på spill nå som de har dårligere råd. Dessverre har bobla sprukket. Jeg håper det fører til nye startups som revolusjonerer måten vi utvikler spill og setter en presedens som større studioer kan følge.

Totalt er det anslått at over 9000 jobber ble kuttet i spillbransjen i 2023. Allerede i januar har Unity lagt frem planer om å si opp 1800 ansatte. Dead By Daylight-utvikler Behaviour Interactive og svenske Thunderful er andre spillselskaper som har gjennomført kutt hittil i år.

LES OGSÅ: Vil ha inn yngre utviklere til å lede neste Final Fantasy »

Siste fra forsiden