Activision Blizzard - Phil Spencer

Xbox-sjefen vil revurdere samarbeidet med Activision Blizzard

– Denne typen oppførsel hører ikke hjemme i vår bransje.

Xbox

Xbox-sjef Phil Spencer har fortalt ansatte at han vil revurdere samarbeidet med Activision Blizzard. Det kommer etter tirsdagens urovekkende Wall Street Journal-rapport, som blant annet pekte ut Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick som medvirkende til mye av den dårlige oppførselen hos selskapet.

I en e-post – som Bloomberg har fått innsyn i – sa Spencer at han er meget ukomfortabel med rapportene om trakassering og diskriminering hos Activision Blizzard.

– Denne typen oppførsel hører ikke hjemme i vår bransje, skrev Spencer og la til at han og Xbox-ledelsen nå vil «revurdere alle aspekter ved vårt samarbeid med Activision Blizzard og gjøre proaktive justeringer».

Økende press på Kotick

Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick er under stadig mer press.
Activision Blizzard

Microsoft har siden bekreftet at Bloomberg-rapporten stemmer. I en uttalelse til IGN la Spencer til at dette er en svært viktig sak for Xbox.

– For meg er det veldig viktig å skape et inkluderende miljø for alle våre ansatte hos Xbox. Dette er ikke et endestopp, men en reise som vi alltid kommer til å være på. Ledelsen hos Xbox og Microsoft står bak våre team, og støtter dem i å bygge et tryggere miljø for alle.

Kritikken fra Xbox følger lignende kommentarer fra PlayStation-sjef Jim Ryan. Ryan skal ha tatt kontakt med Activision Blizzard like etter at Wall Street Journal-rapporten kom ut, både for å uttrykke sin misnøye og for å finne ut hva Call of Duty-selskapet vil gjøre for å rydde opp i situasjonen.

IGN har også vært i kontakt med Activision Blizzard for å snakke om kommentarene fra Spencer. En talsperson for selskapet forteller at det setter pris på tilbakemeldinger fra sine samarbeidspartnere.

– Vi respekterer alle tilbakemeldinger fra våre verdsatte samarbeidspartnere, og vi snakker videre med dem. Vi har lagt frem viktige endringer vi har implementert i løpet av de siste ukene, og vi vil fortsette å gjøre det.

Ledelsen i Activision Blizzard har denne uken stått fast på at Bobby Kotick fortsatt er rette mann for å styre skuta gjennom stormen. Likevel er toppsjefen under knallhardt press, både internt og eksternt.

En underskriftskampanje som krever at Kotick går av har i skrivende stund over 1200 signaturer fra ansatte. En gruppe aksjonærer i selskapet har også ytret at de ønsker seg en ny sjef.

LES OGSÅ: Activision nektet å gi Blizzard-sjef Jen Oneal lik lønn som mannlig kollega »

Siste fra forsiden