Activision Blizzard - Jen Oneal

Activision nektet å gi Blizzard-sjef Jen Oneal lik lønn som mannlig kollega

Først da hun sa opp kom utvikleren med et bedre tilbud.

Jen Oneal og Mike Ybarra delte toppjobben i Blizzard, men fikk ikke like lønn.
Activision Blizzard (Montasje: Gamer.no)

Tre måneder etter at Jen Oneal ble ansatt som delt sjef for Blizzard, hadde hun forlatt jobben. Ifølge ukas eksplosive Wall Street Journal-rapport innså Oneal at styret ikke var interessert i å skape en bedre arbeidsplass for alle, og nye detaljer kan tyde på at hun har rett.

Onsdag kunne IGN avsløre at Oneal – som delte toppjobben i Blizzard med Mike Ybarra – ikke fikk lik lønn som sin makker. De to beholdt sine eksisterende kontrakter da de ble forfremmet, og basert på disse fikk Ybarra bedre betalt.

Gjennom Slack-samtaler IGN har fått innsyn i forteller Ybarra at de to gikk til ledelsen for å be om lik lønn. Tilsynelatende skal dette ha blitt en noe knotete prosess, men ifølge ham ble sjefsduoen til slutt tilbudt like lønnsforhold.

Oneal har imidlertid en annen versjon av hva som skjedde. Hun forteller at Activision Blizzard – av uante grunner – avslo gjentatte forespørsler fra hun selv og Ybarra om lik lønn. Slik pågikk det i lang tid, og det var først etter at Oneal sa opp stillingen sin at ledelsen kom med et bedre tilbud.

– Mens selskapet informerte meg før jeg leverte oppsigelsen min om at de jobbet med et nytt tilbud, var det først etter jeg sa opp at vi fikk like kontraktstilbud.

Oneal er fortsatt ansatt hos Activision Blizzard, og blir værende ut året. Den tiden håper hun å bruke på å skape en bedre situasjon hos selskapet.

LES OGSÅ: Ny rapport hevder at Activision-sjefen dekket over trakasseringsanklager »

Siste fra forsiden