Activision Blizzard - Jim Ryan

PlayStation-sjefen sjokkert over at Activision Blizzard ikke har gjort mer for å bekjempe dårlige arbeidsforhold

Activision Blizzard

Tirsdagens Wall Street Journal-rapport skildret en meget dyster situasjon hos Activision Blizzard, der toppsjef Bobby Kotick angivelig skal ha kjent til og dekket over trakasseringsanklager i flere år.

Artikkelen sendte nye sjokkbølger gjennom både spillere og spillutviklere, og blant de som har uttrykket skuffelse er PlayStation-sjef Jim Ryan.

– Ikke gjort nok for å bekjempe diskriminering og trakassering

Jim Ryan (til venstre) er visst ikke fornøyd med Bobby Kotick og Activision-gjengen.
Sony, Activision Blizzard (Montasje: Gamer.no)

Kort tid etter rapportens publisering sendte Ryan ut en e-post til ansatte hos PlayStation (via Bloomberg). Der tok han blant annet sikte på Activision Blizzards motsvar til artikkelen, som Ryan mener ikke holdt mål.

– Jeg ble lei meg og ganske enkelt sjokkert over at Activision ikke har gjort nok for å bekjempe en kultur preget av diskriminering og trakassering, skrev Ryan og fortsatte:

– Vi tok umiddelbart kontakt med Activision etter at artikkelen ble publisert, for å uttrykke stor bekymring og for å spørre hvordan de planlegger å takle påstandene i artikkelen. Vi synes ikke at deres motsvar tok for seg situasjonen på en god nok måte.

Hvorvidt en skuffet PlayStation-sjef er nok til å presse frem endringer hos Activision Blizzard gjenstår å se. Til tross for de ferske anklagene mot Bobby Kotick, og det faktum at Activision stuper på børsen, har styret gitt sin fulle tillitt til toppsjefen.

Mange ansatte og en liten andel av selskapets aksjeeiere krever på sin side at Kotick må gå.

LES OGSÅ: Activision nektet å gi Blizzard-sjef Jen Oneal lik lønn som mannlig kollega »

Siste fra forsiden