Activision Blizzard - Xbox

Activision-sjefen håper Microsoft vil puste nytt liv i Guitar Hero og Skylanders

– Vi hadde ikke mulighet til å gjøre det.

Activision

Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard kan bety nytt liv for pensjonerte spillserier. Det håper i hvert fall Activision Blizzard-sjef Bobby Kotick.

I et intervju med Venture Beat fortalte Kotick at han allerede har vært i samtaler med Xbox-boss Phil Spencer om muligheter for fremtiden. Blant annet trakk han frem Guitar Hero og Skylanders, serier som har ligget i dvale siden henholdsvis 2015 og 2016.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper Activision Blizzard »

Bobby Kotick vil ha mer Skylanders i regi av Microsoft.
Activision

Ifølge Kotick ble disse seriene for ressurskrevende for Activision Blizzard å fortsette med. Microsoft har derimot nok ressurser til å ordne med både spillutvikling og produksjon av nødvendig spilltilbehør, mener sjefen, som er svært misfornøyd med «toys to life»-sjangeren.

– En av de største skuffelsene i min karriere er at andre folk kom inn [i sjangeren, journ.anm] og ga ut elendige alternativer. De dumpet alle disse elendige alternativene ut på markedet og ødela markedet for det som var en skikkelig kul mulighet for fremtiden, sa Kotick med et klart stikk til spill som Disney Infinity og Lego Dimensions.

Videre vil Kotick at Microsoft satser på en flerspillerdel for Candy Crush Saga. Drømmen er å la spillere spille mot hverandre, et konsept som ble for vrient for Activision Blizzard å realisere.

Spencer har på sin side uttalt at han håper å samarbeide med Activision Blizzards mange utviklerstudioer for å finne ut hvilke spill de ønsker å jobbe med. Så gjenstår det å se hvilken vei det går når Microsoft offisielt tar over en gang til neste år.

Kotick vil for øvrig ikke bli med videre som sjef, skal vi tro kilder med kjennskap til situasjonen. Den kontroversielle sjefen har blant annet blitt anklaget for å ha dekket over flere tilfeller av trakassering hos Activision Blizzard, og ansatte håper nå at oppkjøpet vil resultere i en bedre fremtid under ny ledelse.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen ønsker å fortsette med Call of Duty på PlayStation »

Siste fra forsiden