Call of Duty

Activision vurderer visstnok å droppe årlige Call of Duty-lanseringer

Activision Blizzard

Årlige lanseringer av Call of Duty-spill kan være på vei bort. Det hevder Bloomberg i en ny artikkel.

Microsoft tar over Activision Blizzard, og får med Call of Duty-serien på kjøpet.
Microsoft

Nettavisen har vært i snakk med to kilder med kjennskap til Activisions Call of Duty-planer. Disse hevder at ledelsen i selskapet har diskutert å introdusere mer pusterom mellom nye innslag i serien, men foreløpig er ingen ting spikret.

– Blant Call of Duty-utviklere er håpet at det å slippe spill med redusert hyppighet vil tilfredsstille spillere og bidra til å styrke serien, spesielt etter fjorårets svake lansering av Call of Duty: Vanguard, skriver Bloombergs Jason Schreier.

Dersom det blir endringer i lanseringsplanene for Call of Duty vil disse imidlertid ikke tre i kraft før tidligst neste år. Neste spill skal fortsatt ut i 2022, og forventningen er at dette skal få serien tilbake på rett kjøl.

Ellers fortsetter usikkerheten rundt konsolleksklusivitet for fremtidige Call of Duty-spill, som følge av at Microsoft kjøper Activision Blizzard. Spencer har riktignok uttalt at han ønsker å la serien bli værende på PlayStation.

LES OGSÅ: Bobby Kotick vil angivelig gi seg når Microsoft tar over Activision Blizzard »

Kan gjenopplive andre Activision-spill

Spencer har også hintet om at Activisions utviklerstudioer kan få mer frihet til å lage spillene de ønsker å lage.

En Washington Post-artikkel trekker blant annet frem hvordan utvikler Toys for Bob gikk fra å lage Crash Bandicoot 4: It's About Time til å helpe til med Call of Duty. Overfor avisen forteller Spencer at han planlegger å snakke med studioene om hva de ønsker, og antyder at vi kan få gjensyn med gamle spillserier.

– Vi håper at vi kan få jobbe med dem når avtalen er i boks, for å sørge for at vi har ressursene til å jobbe med serier som jeg elsker fra min barndom, og som teamene virkelig har lyst på. Jeg gleder meg til disse samtalene. Jeg tror det handler om å tilføye ressurser og utvide mulighetene våre, sa Xbox-sjefen.

Videre uttrykket Spencer stor glede over de mange spillseriene han nå får råde over, inkludert King's Quest, Guitar Hero og Hexen.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen ønsker å fortsette med Call of Duty på PlayStation »

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Vanguard

Siste fra forsiden