PlayStation - Call of Duty

Xbox-sjefen ønsker å fortsette med Call of Duty på PlayStation

– Sony er en viktig del av bransjen vår, sier Spencer.

Microsofts sjokkoppkjøp av Activision Blizzard vil trolig få omfattende konsekvenser for spillbransjen fremover. Akkurat hvordan de vil se ut blir nok ikke klart på en stund, men både Xbox og PlayStation har allerede lagt frem noen tanker om fremtiden.

Torsdag ettermiddag gikk Sony ut med en forventning om at Microsoft ville opprettholde eksisterende avtaler mellom PlayStation og Activision Blizzard. Senere på kvelden kom også Xbox-sjef Phil Spencer på banen, etter å ha vært i dialog med Sony-ledelsen.

I en Twitter-melding stappfull av nestenløfter sa Spencer at Microsoft har «et ønske» om å både opprettholde avtalene og holde liv i Call of Duty på PlayStation.

– Hadde gode samtaler med ledelsen hos Sony denne uka. Jeg bekreftet vår intensjon om å hedre alle eksisterende avtaler når vi tar over Activsion Blizzard, samt vårt ønske om å beholde Call of Duty på PlayStation. Sony er en viktig del av bransjen vår, og vi setter pris på forholdet vårt.

Tilsynelatende kan Call of Duty-spillere på PlayStation dermed puste lettet ut, men tiden vil vise. Spencers bruk av «vår intensjon» og «vårt ønske» virker å legge mye av ansvaret på Sony, og trolig må det nok forhandlinger til før alt kommer skikkelig på plass.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper opp Activision Blizzard »

Siste fra forsiden