Sony og Activision Blizzard

Sony – Vi forventer at Microsoft forholder seg til de eksisterende avtalene 

Sony kommenterer oppkjøpet av Activision Blizzard. 

PlayStation 5 ser kanskje færre Activision Blizzard-spill fremover.
Audun Rodem, Gamer.no

I en kommentar til The Wall Street Journal sier Sony at de forventer at Microsoft opprettholder avtalene de har med Activision Blizzard. Kommentaren kommer i kjølvannet av at Microsoft kjøpte Activision Blizzard.

– Vi forventer at Microsoft forholder seg til de kontraktfestede avtalene, og fortsetter å sikre at Activision-spill er tilgjengelig på flere plattformer, sier de til avisen.

Sonys kommentar kommer etter at asjeverdien sank med nesten 10 prosent etter oppkjøpsnyheten.

De siste årene har Sony og Activision Blizzard samarbeidet om blant annet meredsføringen til Call of Duty. Spørsmålet er nå om disse samarbeidene endres i tiden fremover.

Usikker fremtid

For Microsoft sin del har toppsjef Phil Spencer allerede sagt at de ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for eksisterende spillmiljø på andre plattformer, men har ikke gått i detalj på fremtidsplanene.

Activision Blizzard har også lagt seg på en diplomatisk linje offisielt, men heller ikke der er fremtidsplanene helt spikret.

– Vi vil overholde alle eksisterende forpliktelser etter overtagelsen. I likhet med da Microsoft kjøpte Minecraft har vi ingen planer om å fjerne innhold fra plattformer som eksisterer der i dag. Vi vil være åpne for diskusjoner for å komme til en enighet som skal vise våre intensjoner når tiden er inne for det, står det litt vagt på nettsidene deres.

Spørsmålet om hva som skjer etter at oppkjøpet fullbyrdes innen finansåret 2023 er altså ikke helt avklart ennå, men det virker naturlig at eksisterende spill som Call of Duty Warzone fortsetter å være tilgjengelig på andre plattformer.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen: – Ikke vår hensikt å trekke spillere bort fra PlayStation »

Siste fra forsiden