Microsoft kjøper Activision Blizzard

Xbox-sjefen: – Ikke vår hensikt å trekke spillere bort fra PlayStation

Kilder melder likevel at noen Activision Blizzard-spill vil bli konsolleksklusive.

Sledgehammer games

Tirsdag slapp Microsoft en real bombe, med nyheten om oppkjøp av Activision Blizzard. Som da selskapet kjøpte Bethesda i 2020 blir det store spørsmålet hvorvidt spill som Call of Duty forsvinner fra PlayStation og andre plattformer, og innledningsvis ser det ut til at ting kan fortsette som før.

Microsoft har sikret seg en rekke toppspill i Activision Blizzard-kjøpet.
Microsoft

I et intervju med Bloomberg antydet Xbox-sjef Phil Spencer at planen er å fortsette med støtte for Activision Blizzard-spill på andre plattformer.

– Jeg vil bare si dette til spillere der ute som spiller Activision Blizzard-spill på Sonys plattform: Det er ikke vår hensikt å trekke bort spillere fra den plattformen, og det skal vi fortsette med, sa Spencer.

Det er imidlertid verdt å påpeke at Xbox også trippet forsiktig rundt spørsmålet om eksklusivitet etter kjøpet av Bethesda. I november 2020 sa Microsoft at det ville ha Bethesda-spill først på sine plattformer. Vel over et halvår etter kom bekreftelsen på at Starfield kun blir å finne på Xbox og PC.

Ifølge kilder med kjennskap til Microsofts planer bør spillere forvente at noen Activision Blizzard-spill blir konsolleksklusive for Xbox. Hvilke det er snakk om er imidlertid uklart, og kanskje får vi ikke vite noe før kjøpet er offisielt – etter planen en gang til neste sommer.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper opp Activision Blizzard »
LES OGSÅ: Bobby Kotick vil angivelig gi seg når Microsoft tar over Activision Blizzard »

Siste fra forsiden