Microsoft - Bethesda

Microsoft vil at Bethesda-spill skal komme først eller være best på sine plattformer

The Elder Scrolls VI er blant spillene Microsoft sikret seg i Bethesda-oppkjøpet.
Bethesda

Nyheten om at Microsoft kjøper Bethesda sendte sjokkbølger gjennom spillbransjen i høst, og har ført til mange diskusjoner rundt muligheten for konsolleksklusivitet for spill som The Elder Scrolls VI og Starfield.

Nå forteller Microsoft at det foreløpig ikke er planen, men selskapet vil likevel dra noen fordeler av samarbeidet.

– Enten først eller best

Microsoft kunngjorde kjøpet av Bethesda i september.
Microsoft

Under en konferanse forrige uke (via Seeking Alpha) uttalte Tim Stuart – økonomisjef for Xbox – at målet blir å levere den beste Bethesda-opplevelsen på Microsofts egne plattformer. Det vil si at spill enten kommer først eller at de på en eller annen måte blir bedre på Xbox og PC.

– Vi har ingen intensjoner om å fjerne alt Bethesda-innhold fra Sony eller Nintendo eller andre. Men det vi vil er at det innholdet, på sikt, enten kommer først, blir bedre eller best eller skiller seg ut på en annen måte på våre plattformer. Vi vil at Bethesda-innhold skal fremstå som best på våre plattformer.

Ved flere anledninger påpekte Stuart at det ikke handler om å stenge andre plattformer ute. I stedet er målet at Bethesda-spillene, og fordelene knyttet til dem, skal fungere som et trekkplaster for abonnementstjenesten Game Pass.

Akkurat hvordan spillene vil bli «bedre eller best» på Xbox og PC er foreløpig uvisst, og vil utvilsomt variere fra spill til spill. Hva «først» angår er det naturlig å tro at spillere på Microsofts plattformer vil slippe til før de på for eksempel PlayStation 5 eller Nintendo Switch – enten via tidlig tilgang eller tidsbegrenset eksklusivitet.

LES OGSÅ: Starfield og Elder Scrolls VI skal kjøre på en kraftig overhalt Bethesda-spillmotor »

Siste fra forsiden