Microsoft - Bethesda

Xbox-sjefen: – Vi trenger ikke selge The Elder Scrolls VI på andre konsoller for å dekke ZeniMax-oppkjøpet

Ingenting er likevel avgjort rundt eksklusivitet.

Microsoft

Microsofts oppkjøp av Bethesda-eieren ZeniMax Media skapte en del reaksjoner, og muligens bekymringer. Nå har Xbox-sjefen kommet med noen ny kommentarer om oppkjøpet, som ikke nødvendigvis bidrar til å stilne bekymringene.

I et intervju ned nettstedet Kotaku antyder Microsofts Xbox-sjef Phil Spencer at det ikke foreligger økonomiske grunner til å lansere Bethesda-spill på konkurrentenes plattformer, i alle fall ikke på kort sikt.

Klarer seg med eksklusivitet

Ennå vet vi ikke om Elder Scrolls VI vil komme til PlayStation.
Bethesda

– Ja, svarte Spencer på et spørsmål om hvorvidt Microsoft vil kunne dekke inn den store investeringssummen på 7,5 milliarder dollar uten å lansere The Elder Scrolls VI på PlayStation-plattformen.

– [...] Jeg trenger ikke å selge de spillene på noen andre plattformer utover de plattformene som vi støtter for å få avtalen til å fungere for oss, hva nå enn det betyr, la Spencer til. Ifølge Xbox-sjefen var det imidlertid ikke et eksplisitt mål med oppkjøpet å ta spill bort fra spillere.

Ordvalgene er med andre fremdeles tvetydige, og det er ennå ikke helt klart om det faktisk vil bli mulig for andre enn Microsofts egne kunder å få tilgang til fremtidige Bethesda-spill.

Selskapet har for øvrig tidligere sagt at de vil vurdere eksklusivitet på en sak-til-sak-basis, og i slutten av september ble det kommende Bethesda-spillet Starfield nevnt som en fremtidig Xbox- og PC-tittel, uten at andre plattformer ble oppgitt.

Les også: Microsoft er trolig ikke ferdige med oppkjøp av store spillutviklere »

Siste fra forsiden