Microsoft er trolig ikke ferdige med oppkjøp av store spillutviklere
(Foto: Wikimedia Commons / Coolcaesar)

Microsoft - Bethesda

Microsoft er trolig ikke ferdige med oppkjøp av store spillutviklere

Har store planer for fremtiden.

Microsoft skapte en del debatt, og muligens en dose bekymring hos mange, da de kunngjorde sitt gigantoppkjøp av ZeniMax Media nylig – et selskap som blant annet sitter på Elder Scrolls- og Fallout-utvikleren Bethesda Softworks.

Nå ser det imidlertid ut til at vi kan forvente oss flere, tilsvarende oppkjøp fra Microsoft i i tiden fremover.

I et intervju med nettstedet Cnet (via PC Gamer) forteller Microsoft-sjefen Satya Nadella at selskapet vil vurdere å gå til anskaffelse av enda flere spillselskaper i fremtiden, og at dette er en viktig del av Microsofts investeringsstrategi.

Satser stort på innhold

– Tanken bak å sitte på innhold er å nå større grupper, sa Nadella, mens Xbox-sjefen Phil Spencer i det samme intervjuet understrekte at innhold er den «fantastiske ingrediensen» i plattformen som selskapet vil fortsette å investere i.  

Akkurat hva dette vil munne ut i er selvsagt vanskelig å si, men Microsoft har såvisst stor nok pengebinge til å fylle et enda større rom i spillbransjen. I det seneste finansåret hadde selskapet en total omsetning på 143 milliarder dollar, og et overskudd på 53 milliarder dollar – en solid økning fra året før.

Xbox Game Studios, som er navnet på Microsofts spillavdeling, sitter allerede blant annet på Minecraft-utvikleren Mojang Studios, det kjente rollespillnavnet Obsidian Entertainment, Forza-utvikleren Playground Games og en rekke flere utviklere.

Les også: Microsoft og Sony skal samarbeide om ny, stor spillsatsing »

Kommentarer (27)

Forsiden akkurat nå

Til toppen