Microsoft - Bethesda

Microsoft er trolig ikke ferdige med oppkjøp av store spillutviklere

Har store planer for fremtiden.

Wikimedia Commons / Coolcaesar

Microsoft skapte en del debatt, og muligens en dose bekymring hos mange, da de kunngjorde sitt gigantoppkjøp av ZeniMax Media nylig – et selskap som blant annet sitter på Elder Scrolls- og Fallout-utvikleren Bethesda Softworks.

Nå ser det imidlertid ut til at vi kan forvente oss flere, tilsvarende oppkjøp fra Microsoft i i tiden fremover.

I et intervju med nettstedet Cnet (via PC Gamer) forteller Microsoft-sjefen Satya Nadella at selskapet vil vurdere å gå til anskaffelse av enda flere spillselskaper i fremtiden, og at dette er en viktig del av Microsofts investeringsstrategi.

Satser stort på innhold

– Tanken bak å sitte på innhold er å nå større grupper, sa Nadella, mens Xbox-sjefen Phil Spencer i det samme intervjuet understrekte at innhold er den «fantastiske ingrediensen» i plattformen som selskapet vil fortsette å investere i.

Akkurat hva dette vil munne ut i er selvsagt vanskelig å si, men Microsoft har såvisst stor nok pengebinge til å fylle et enda større rom i spillbransjen. I det seneste finansåret hadde selskapet en total omsetning på 143 milliarder dollar, og et overskudd på 53 milliarder dollar – en solid økning fra året før.

Xbox Game Studios, som er navnet på Microsofts spillavdeling, sitter allerede blant annet på Minecraft-utvikleren Mojang Studios, det kjente rollespillnavnet Obsidian Entertainment, Forza-utvikleren Playground Games og en rekke flere utviklere.

Les også: Microsoft og Sony skal samarbeide om ny, stor spillsatsing »

Siste fra forsiden