Microsoft + Sony

Microsoft og Sony skal samarbeide om ny, stor spillsatsing

Overraskende vending fra de to konkurrentene.

Microsoft

Microsoft og Sony er som kjent konkurrenter med sine respektive Xbox- og PlayStation-plattformer, men i en noe uventet vri skal selskapene nå inngå et samarbeid på spillfronten.

I en felles pressemelding heter det at de to selskapene har signert en avtale som innebærer å «utforske» mulighetene for felles løsninger innen streaming av spill.

Løsningene skal være knyttet til Microsofts eksisterende skyplattform Azure, som i primært er bedriftsrettet, men som altså nå ser ut til å få et nytt bruksområde.

Skal levere nye spillopplevelser

PlayStation-folket ser ut til å kunne få tilgang til Microsofts skyteknologi i den nye spillsatsingen.
Audun Rodem, Gamer.no

I tillegg skal de to selskapene utforske muligheten for å bruke Microsoft Azures datasenter-baserte løsninger til Sonys egen spillstreamingtjeneste.

– Microsoft har lenge være en nøkkelpartner for oss, selv om de to selskapene selvsagt også har konkurrert på noen områder. Jeg tror at vår felles utvikling av fremtidige skyløsninger vil bidra sterkt til å drive interaktivt innhold fremover, sa Sonys toppsjef Kenichiro Yoshida i pressemeldingen.

– Sony har alltid vært en leder innen både underholdning og teknologi, og samarbeidet vi kunngjorde i dag bygger på denne innovasjonshistorien. Vårt partnerskap bringer styrken til Azure og Azure AI til Sony for å levere nye spill- og underholdningsopplevelser til kundene, sa Microsoft-toppsjefen Satya Nadella.

Enn så lenge har vi temmelig vage ord å forholde oss til, og det er uvisst akkurat hva samarbeidet vil munne ut i for spillere. Ifølge de to selskapene vil mer informasjon bli delt når den er tilgjengelig, så forhåpentligvis får vi vite mer ganske snart.

Les også: Patentsøknad tyder på at Microsoft skal lage kontroller for synshemmede »

Siste fra forsiden