Xbox - kunstig intelligens

Xbox inngår samarbeid for å tilby generative KI-verktøy til sine studioer

Skal hjelpe utviklere å lage figurer og historier.

Xbox Game Studios

Microsoft kunne denne uka avduke et nytt samarbeid med Inworld AI, et selskap som leverer tjenester bygget på kunstig intelligens (KI). Samarbeidet skal levere KI-verktøy til utviklere i Xbox-familien som ønsker å generere innhold til spillene sine.

Som sjefen for Gaming AI hos Xbox – Haiyan Zhang – forklarer, vil utviklere kunne bruke disse verktøyene for å generere både figurer og historier. Verktøyene inkluderer en medhjelper som skal generere dialoger og oppdrag, samt en løsning som kan implementeres i spillklienten for å generere dynamiske historier.

– Vi ønsker å gjøre det lettere for utviklere å realisere sine visjoner, prøve nye ting, tøye grenser for hva som går an i spill og eksperimentere for å forbedre spillopplevelsen, spillertilhørighet og mer, sa Zhang og fortsatte:

– Vi vil samarbeide og innovere med spillmakere hos Xbox Studios, så vel som tredjepartsstudioer etter hvert som vi utvikler verktøyer som møter deres behov og inspirerer nye muligheter for fremtidige spill.

Xbox og Inworld inngår samarbeid om generativ kunstig intelligens.
Microsoft

Det hele skal gjøres på en ansvarlig måte, forteller Zhang. Hun viser til Microsofts retningslinjer for bruk av KI, som skal garantere rettferdighet, trygghet, personvern og åpenhet. Når verktøyene vil stå klare for utviklerne er foreløpig ikke klart, og mer informasjon vil deles etter hvert.

– Samarbeidet med Inworld er et viktig steg i vårt ønske om å styrke spillutviklere. Vi ser frem til å dele mer etter hvert som vi gir mer kraft til spillutvikling med KI, avslutter Zhang.

LES OGSÅ: Ubisoft kunngjør planer om å bruke kunstig intelligens for å skrive spilldialog »

Siste fra forsiden