Microsoft - Bethesda

Slik skal Microsoft håndtere eksklusivitet etter Bethesda-oppkjøpet

Vurderes fra spill til spill.

Ghostwire: Tokyo
Bethesda Softworks

For litt siden landet bomben om at Microsoft har sikret seg eierskap til selskapet ZeniMaz Media, og derigjennom også eierskap til blant annet Fallout- og Elder Scrolls-utvikleren Bethesda.

Oppkjøpet har trolig fått mange til å frykte at Bethesdas fremtidige spill kun blir å finne på Microsofts egne plattformer, og dette har vi nå fått et slags svar på – om enn et noe tvetydig et.

Vurderes fra spill til spill

I et intervju med Bloomberg uttalte Microsofts Xbox-sjef Phil Spencer at de kommer til å vurdere andre plattformer på en sak-til-sak-basis – som formodentlig ikke kommer til å betrygge PlayStation-spillerne, men samtidig er det heller ingen bekreftelse på eksklusivitet.

Hvilke plattformer spillserier som Fallout vil innta i fremtiden er mer usikkert med Microsofts overtakelse av Bethesdas moderselskap.
Bethesda Softworks

Microsoft har allerede bekreftet at Bethesdas kommende storsatsing Starfield skal lanseres til Xbox og PC, uten å nevne noen andre plattformer i akkurat den sammenhengen. Hva som blir skjebnen til Elder Scrolls VI er ennå uvisst.

Bethesda har for øvrig allerede en avtale med Sony om tidsbegrenset PlayStation-eksklusivitet for de to titlene Deathloop og Ghostwire: Tokyo. Overfor Bloomberg bekreftet Spencer at denne avtalen vil fortsette å gjelde etter overtakelsen, for de som måtte lure på det.

Microsoft bladde opp intet mindre enn 7,5 milliarder dollar, cirka 67 milliarder kroner for ZeniMax Media – et selskap som i tillegg til Bethesda også huser blant andre Dishonored-utvikleren Arkane Studios og Wolfenstein-studioet MachineGames.

Les også: Her er prisene på Xbox All Access »

Siste fra forsiden