Bethesda annonserte Starfield

Vi skal ut i verdensrommet i det som antageligvis er et nytt sandkasserollespill.

Bethesda

Natt til mandag, på Bethesda sin egen pressekonferanse under årets E3, bekreftet utvikleren at Starfield er under utvikling.

Dette er det første spillet på 25 år fra det velkjente spillstudioet som ikke er basert på et allerede kjent univers. Vi vet ikke mye annet konkret, men har hørt små rykter tidligere.

Starfield har blitt beskrevet som et åpen verden-rollespill i science fiction-sjangeren. Spillet skal foregå i samme univers som Fallout-serien, men langt inn i fremtiden og langt unna Jorden, som betyr at tilknytningen til Fallout-historien ikke skal være spesielt sterk.

Spillet skal ellers by på 5-10 forskjellige raser, og spilleren kan angivelig reise rundt i rommet. Spillverdenen vil ha både verdener som fungerer som baser og ikke minst tilfeldig genererte verdener. Sistnevnte er ment å appellere til tilhengere av Minecraft-sjangeren.

Ifølge lekkasjen skal Starfield ha gått inn i den tidlige produksjonsfasen allerede rett etter Skyrims lansering i 2011, og etter at de var ferdige med alt ekstrainnholdet til Fallout 4 skal spillet ha gått i full produksjon. Selve idéen til spillet skal ha kommet på samme tidspunkt som Fallout 3.

Under pressekonferansen fikk vi kun se en kort trailer, og det ble ikke nevnt hverken plattform eller dato for spillet.

Men det er i det minste bekreftet, så da kan vi i det minste begynne å glede oss.

Siste fra forsiden