– Bethesda skal snart avsløre et nytt åpen verden-spill i science fiction-sjangeren

En helt ny tittel kalt Starfield kan bli avduket på E3, skal vi tro rykter.

Det ryktede spillet Starfield skal visstnok foregå i samme univers som Fallout-spillene, som dette skjermbildet er hentet fra.
Bethesda Softworks

Den store spillfesten E3 seg med stormskritt, og i den forbindelse har det nå dukket opp interessante rykter om en ny storsatsing fra Elder Scrolls-utvikleren Bethesda. Det skriver blant andre nettstedet VG247.

De ferske ryktene stammer fra en bruker på 4chan som hevder at han lekker opplysningene fra innsiden av Bethesda. Ifølge opplysningene skal studioet vise frem et nytt spill kalt Starfield på årets E3-messe, som én av to store kunngjøringer. Den andre skal være Fallout 4 VR.

Starfield beskrives av 4chan-brukerens som et åpen verden-rollespill i science fiction-sjangeren. Spillet skal foregå i samme univers som Fallout-serien, men langt inn i fremtiden og langt unna Jorden, som betyr at tilknytningen til Fallout-historien ikke skal være spesielt sterk.

Det nye Bethesda-rollespillet lar deg angivelig reise rundt i rommet. Dette illustrasjonsbildet er fra Mass Effect: Andromeda.
Øyvind Steinkopf Sund/Gamer.no

Kan få tilfeldig skapte verdener

Spillet skal ellers by på 5-10 forskjellige raser, og spilleren kan angivelig reise rundt i rommet. Spillverdenen vil ha både verdener som fungerer som baser og ikke minst tilfeldig genererte verdener. Sistnevnte er ment å appellere til tilhengere av Minecraft-sjangeren.

Ifølge lekkasjen skal Starfield ha gått inn i den tidlige produksjonsfasen allerede rett etter Skyrims lansering i 2011, og etter at de var ferdige med alt ekstrainnholdet til Fallout 4 skal spillet ha gått i full produksjon. Selve idéen til spillet skal ha kommet på samme tidspunkt som Fallout 3.

Hvor mye tiltro man skal ha til ryktene er selvsagt uvisst, men som blant andre Gamespot meldte i fjor har ZeniMax, selskapet som eier Bethesda Softworks, tidligere sendt avgårde opptil flere varemerkesøknader for nettopp Starfield-navnet. Selv om slike søknader riktignok ikke inneholder noen detaljer om hva som ligger bak navnet, kan dette nok likevel tolkes som at ryktene har noe for seg.

Forhåpentligvis finner vi ut om Starfield er Bethesdas nye storspill på E3-messen, som avholdes fra og med 13. juni.

Det kom nettopp et VR-spill i sci-fi-sjangeren: Farpoint er ganske moro så lenge det varer »

Siste fra forsiden