Xbox legger ned Bethesda-studioer

Utviklere langer ut mot Xbox etter studionedleggelser

Xbox

Tirsdag ble det klart at Microsoft legger ned fire spillstudioer under Bethesda-paraplyen. Blant dem er Arkane Austin og Tango Gameworks, utviklerne bak suksesser som Prey, Evil Within og Hi-Fi Rush.

Nyheten har sendt sjokkbølger gjennom spillbransjen, og flere utviklere har tatt til sosiale medier for å uttrykke både skuffelse og fortvilelse. Blant dem er tidligere Arkane-utvikler Julien Eveillé, som meget sarkastisk omtalte Microsoft som en «god samarbeidspartner».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Også nåværende Bethesda-folk, som altså jobber for Microsoft, har hatt sitt å si om situasjonen. Arkane Lyon-sjef Dinga Bakaba rettet et stikk mot ledelsen hos Xbox, som han mener ikke har gjort en god nok jobb med å hjelpe utviklerne.

– Dette er helt forferdelig. Gi meg tillatelse til å være et menneske: Til alle ledere som leser dette. Dette er en vennlig påminnelse om at spill er en underholdnings- og kulturbransje og jobben deres som selskap er å ta vare på kunstnerne og underholderne og hjelpe dem med å skape verdi for dere, sa Bakaba og la til:

– Dere sier at vi gjør dere stolte når vi lager et bra spill. Gjør oss stolte i vanskelige tider. Vi vet at dere kan det. Vi har sett det før.

Mikey Dowling, en av sjefene hos Microsoft-eide Obsidian Entertainment, stilte mer eksistensielle spørsmål rundt fremtiden for spillbransjen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Andre, inkludert Helldivers 2-sjef Johan Pilestedt, stilte seg spørrende til hvorfor studioene måtte legges ned.

– Jeg skjønner ikke hvorfor Tango Gameworks legges ned. Jeg mener, hvorfor stenge det i stedet for å selge det? Teamet kunne sikkert lett ha funnet et nytt hjem, skrev Pilestedt.

Tidligere Xbox- og Blizzard-topp Mike Ybarra valgte på sin side å ta Xbox-ledelsen til forsvar. I et lengre innlegg på X forklarte Ybarra at dette trolig har vært svært vanskelig for Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer. Som svar har flere imidlertid påpekt at dette nok er vanskeligere for de som faktisk mister jobbene sine.

LES OGSÅ: Take-Two legger ned to studioer »

Siste fra forsiden