Microsoft kjøper Activision Blizzard

Bobby Kotick vil angivelig gi seg når Microsoft tar over Activision Blizzard

Den kontroversielle toppsjefen blir sittende til oppkjøpet er unnagjort.

Activision Blizzard

Tirsdagens kunngjøring av Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard nevnte ingen ting om hvorvidt Bobby Kotick vil fortsette som sjef for selskapet. Nå ser det imidlertid ut til at han kommer til å gi seg.

Microsoft kjøper Activision Blizzard.
Microsoft

Som både Bloomberg og The Wall Street Journal melder er det forventet at Kotick forlater sin stilling så snart kjøpet offisielt er gjennomført. Ifølge Microsoft og Activision Blizzard blir det trolig en gang i juni 2023.

Kotick har lenge vært en omdiskutert figur i spillbransjen. Kritikken mot ham trappet seg imidlertid kraftig opp i fjor, etter at Activision Blizzard ble saksøkt for forferdelige arbeidsforhold.

I kjølvannet av søksmålet ble det hevdet at Kotick kjente til anklagene om både trakassering og kjønnsdiskriminering. I stedet for å rydde opp skal han angivelig ha dekket over flere av sakene i stedet.

Ansatte hos Activision Blizzard – som har vært i kontakt med Bloomberg-journalist Jason Schreier – forteller onsdag at de er optimistiske med tanke på endringer hos selskapet. Mange er likevel frustrerte over at Kotick trolig vil få en stor sluttpakke som del av avtalen.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper opp Activision Blizzard »

Siste fra forsiden