Guerrilla Games nedbemanning

Guerrilla Games kutter 10 prosent av alle ansatte

Horizon-studioet rammet av omfattende nedbemanning hos Sony.

PlayStation PC

TLDR

  • Sony bekreftet tirsdag at de vil kutte 900 stillinger i spillavdelingen, inkludert hos Guerrilla Games, studioet bak Horizon-serien.
  • Den nederlandske avisen AD avslørte at 40 utviklere hos Guerrilla må gå, som utgjør ti prosent av studioets ansatte.
  • Guerrilla Games arbeider for tiden med et flerspillerspill satt i Horizon-universet og et nytt enspillerinnslag i serien.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Tirsdag kom nyheten om at Sony kutter hele 900 stillinger på tvers av sin spillavdeling. PlayStation-makeren har ikke avslørt fullstendige detaljer om nedbemanningen, men angivelig skal Horizon-studioet Guerrilla Games være rammet.

Det var Bloomberg som først rapporterte om forventede kutt hos Guerrilla. Nå har den nederlandske avisen AD gravd frem flere detaljer, og totalt må 40 utviklere gå.

Som AD melder utgjør det ti prosent av Guerrillas 400 ansatte. Sony har foreløpig ikke kommet med spesifikke kommentarer om studioet, der nåværende PlayStation-sjef Hermen Hulst styrte skuta for bare noen år siden.

Guerrilla Games var lenge best kjent for sine Killzone-spill, før utvikleren i 2017 slo om til åpen verden-rollespill med Horizon Zero Dawn. Det nyeste spillet i Horizon-serien – kalt Forbidden West – ble lansert i 2022, og kommer til PC 22. mars.

Studioet har den siste tiden puslet med et flerspillerspill satt i Horizon-universet. I fjor bekreftet Guerrilla også at et nytt enspillerinnslag i serien er på vei, men foreløpig kjenner vi ikke til detaljer om noen av prosjektene.

LES MER: Sony sier opp 900 og legger ned et helt spillstudio »

Siste fra forsiden