Sony sier opp 900

Sony sier opp 900 ansatte på tvers av PlayStation-studioene

Legger ned hele London Studio.

Sony sier opp 900 ansatte på tvers av utviklingsstudioene sine.
PlayStation Studios

TLDR

  • Sony har annonsert oppsigelsen av 900 ansatte på tvers av alle sine spillutviklingsstudio, som tilsvarer omtrent 8% av selskapets ansatte.
  • Nedskjæringene er en reaksjon på endringer i spillindustrien og et forsøk på å tilpasse seg fremtiden, ifølge Jim Ryan, avtroppende sjef for Sony Interactive Entertainment.
  • Som en del av nedkskjæringene blir London Studio lagt ned.
  • De andre spillstudioene som berøres inkluderer Firesprite, Insomniac Games, Naughty Dog og Guerrilla Games.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Tirsdag melder Sony at de sier opp 900 ansatte i spillutviklingsstudioene sine. Det betyr at om lag 8 prosent av de ansatte i selskapet mister jobben. Kuttene skjer på tvers av samtlige regioner, og i flere utviklingsstudio.

Nyheten om oppsigelsene ble først meldt av Bloomberg-reporter Jason Schreier på Twitter. Kort tid etter bekreftet avtroppende Sony Interactive Entertainment-sjef Jim Ryan at de ser seg nødt til å nedskalere.

– Vi har tatt en ekstremt vanskelig avgjørelse om å kunngjøre planen vår om å starte en reduksjon av vårt samlede antall ansatte globalt med rundt 8 prosent, eller rundt 900 personer, underlagt lokal lov og konsultasjonsprosesser. Ansatte over hele verden, inkludert studioene våre, er berørt, sier Ryan i et innlegg på Sony Interactives nettsider.

Toppsjefen forteller at nedskjæringen kommer som en følge av at spillindustrien er i endring, og at selskapet nå må tilpasse seg fremtiden.

– Vi må levere på forventningene fra utviklere og spillere og fortsette å drive fremtidig teknologi innen spilling, så vi tok et skritt tilbake for å sikre at vi er satt opp til å fortsette å bringe de beste spillopplevelsene til fellesskapet, sier han i innlegget.

Nedskæringene kommer bare to uker etter at Ryans midlertidige etterfølger, Hiroki Totoki, kommenterte ståa internt i Sony Interactive Entertainment i en investorsamtale. Der pekte han på at bedriften må finne måter å øke profitten på, blant annet ved å slippe flere spill på PC.

Stenger London Studio

Den mest dramatiske neskjæringen skjer hos London Studio, som har vært mest kjent for å jobbe med mer partyfokuserte spill til EyeToy og PlayStation VR. Deres siste offentlige prosjekt er Erica fra 2019 – en interaktiv thriller til PlayStation 4.

I tillegg nevnes det at ansatte i VR-studioet Firesprite også må gå. Firesprite sto nyligst bak PS VR2-lanseringsspillet Horizon Call of the Mountain.

Bloomberg melder at også Insomniac Games (Spider-Man), Naughty Dog (The Last of Us-spillene), og Guerrilla Games (Horizon-spillene) mister flere ansatte.

Flere uannonserte spill skal også være strupet, melder avisen.

Disse nyeste oppsigelsene er de siste i en lang rekke av en brutal nedskalering i spillbransjen det siste året. I fjor høst ble det estimert at over 9000 jobber i spillbransjen hadde forsvunnet, og de dystre nyhetene har ikke stoppet siden.

For en knapp måned siden meldte Microsoft at de sier opp 1600 ansatte i Xbox og Activision Blizzard. Bare noen dager før kuttet League of Legends-skaper Riot Games 530 stillinger.

Mandag meldte også danske Die Gute Fabrik, som står bak Mutazione og Saltsea Chronicles, at hele studioet legges på is.

LES OGSÅ: Utviklere forventer flere jobbkutt i 2024 »

Siste fra forsiden