Activision - Bobby Kotick

Hevder Activision-sjefen hastet med Microsoft-kjøp for å slippe å ta ansvar for selskapets ukultur

New York går etter Bobby Kotick i nytt søksmål.

Activision Blizzard

Myndigheter i byen New York har innledet et nytt søksmål mot Activision Blizzard. Der hevdes det blant annet at toppsjef Bobby Kotick hastet med å godkjenne salg av selskapet til Microsoft, i håp om at han selv ville unngå å stilles ansvarlig for trakasseringssakene mot Activision.

LES OGSÅ: California saksøker Activision Blizzard for elendige arbeidsforhold »

Bobby Kotick er sjef for Activision Blizzard.
Activision Blizzard

Nettstedet Axios melder at det er New Yorks offentlige pensjonsfond for lærere, politi og brannfolk – som eier Activision-aksjer – som har gått til sak. Det på bakgrunn av fjorårets Wall Street Journal-reportasje, som hevdet at Kotick kjente til og dekket over tilfeller av trakassering og kjønnsdiskriminering.

Fondet mener at Kotick var ansvarlig for den elendige arbeidskulturen hos Activision, og at styret derfor burde hindret han i å forhandle frem Microsoft-avtalen. I stedet ble salget inngått på rekordtid, hevder saksøker, for at både Kotick og andre styremedlemmer kunne slippe unna de andre sakene.

Søksmålet krever nå at Activision offentliggjør en haug med interne dokumenter, som det har bedt om å få innsyn i siden i fjor høst. Målet er så å bruke disse papirene for å saksøke Kotick og styret for at Activision har falt i verdi.

Fondet mener videre at salgsprisen på 95 dollar per aksje ikke reflekterte Activisions reelle verdi, noe det håper dokumentasjonen rundt salget vil gi klarhet i. Activision har ikke kommentert saken.

LES OGSÅ: Dommer avviser diskrimineringssøksmål mot PlayStation »

Siste fra forsiden