PlayStation 

Dommer avviser diskrimineringssøksmål mot PlayStation

Gir likevel saksøker en ny sjanse til å komme med mer bevis.

Sony Interactive Entertainment

Fem måneder etter at PlayStation ble saksøkt for påstått kjønnsdiskriminering og trakassering, har dommeren i saken kastet ut store deler av søksmålet. Det melder nettstedet Axios.

Dommer Laurel Beeler avviste 10 av totalt 13 anklager i saken, på bakgrunn av at det ikke forekom nok bevis.

– Anklagen er avvist fordi saksøker bare ramser opp elementene i saken og ikke kommer med spesifikke fakta. For eksempel beskriver hun ikke sin egen jobb eller hvorfor hennes jobb var verdt like mye som jobben til mannlige kollegaer som angivelig ble betalt mer enn det hun ble betalt, skrev Beeler i kjennelsen.

Emma Majo, den tidligere PlayStation-ansatte bak søksmålet, får imidlertid en ny sjanse til å legge frem bevis i saken. Hun kan også fortsette med de tre resterende anklagene, som går på feilaktig oppsigelse og brudd på retten om beskyttelse for en som varsler.

Dommeren ville likevel ikke gi etter for Sonys ønske om å at søksmålet ikke kan utvides til et gruppesøksmål. I mars sto ytterligere åtte kvinner frem med lignende diskrimineringshistorier, og dette kan påvirke saken fremover.

Sony har på sin side benektet anklagene fra Majo. Selskapet sa imidlertid at det tar påstandene fra de åtte andre kvinnene på alvor, og at disse enten har blitt eller vil bli håndtert.

– Sony Interactive Entertainment verdsetter sine kvinnelige ansatte og tar steg for å sørge for at de til enhver tid har muligheten til å trives og bli hørt.

LES OGSÅ: Her er PlayStations konkurrent til Xbox Game Pass »

Siste fra forsiden