PlayStation

Nye anklager i trakasseringssøksmålet mot PlayStation

Ytterligere åtte kvinner har stått frem.

Sony

Det var i fjor høst det ble kjent at Emma Majo – en tidligere PlayStation-ansatt – hadde gått til sak mot selskapet, etter at hun angivelig skal ha blitt utsatt kjønnsdiskriminering.

Nå har ytterligere åtte kvinner stått frem med lignende historier, og som Axios melder er det snakk om å utvide saken til et gruppesøksmål.

Ifølge nettstedet består de åtte av både nåværende og tidligere ansatte i USA. Noen forteller om seksuell trakassering, mens andre rapporterer at kvinner blir rakket ned på eller ignorert og at de ikke har lik tilgang på forfremmelser som menn.

Kara Johnson, en tidligere mellomleder, forteller at minst ti kvinnelige ansatte forlot PlayStations kontorer i California i løpet av de siste fire månedene før hun selv sluttet. Hun mener det er et resultat av problemer med kjønnsdiskriminering hos selskapet – problemer hun mistenker at Sony ikke er utstyrt for å takle.

Den nye utviklingen i saken kommer bare en måned etter at Sony forsøkte å få retten til å avvise det opprinnelige søksmålet. PlayStation-makeren benekter alle anklagene, og hevder at Majo ikke har noen beviser.

Nå som flere har stått frem vil det trolig bli vanskeligere for Sony å feie saken under teppet.

Siste fra forsiden