PlayStation

PlayStation saksøkes for kjønnsdiskriminering

Tidligere ansatt sier hun fikk sparken da hun tok opp forskjellsbehandling.

Sony

Emma Majo, en tidligere IT-analytiker hos Sony PlayStation, har saksøkt selskapet for kjønnsdiskriminering. Det kommer frem i en rapport fra nettstedet Axios.

I sakspapirene hevder Majo at både hun og andre kvinnelige ansatte ble utsatt for forskjellsbehandling hos PlayStation. Sjefen hennes skal angivelig ha nektet å høre på forslag og spørsmål fra kvinner, og menn ble prioritert for forfremmelser.

Da Majo klagde på situasjonen tidligere i år skal hun ha fått sparken. Den offisielle grunnen for avskjedigelsen skal ha vært at en intern avdeling hos PlayStation ble lagt ned. Ifølge Majo var hun imidlertid ikke en del av den avdelingen.

Hun ber nå retten om godkjenning til å utvide søksmålet til et gruppesøksmål på vegne av alle kvinner som har jobbet for Sony Interactive Entertainment i California de siste fire årene.

Nyheten kommer bare noen dager etter at PlayStation-sjef Jim Ryan kritiserte Activision Blizzard for en arbeidskultur preget av trakassering og nettopp kjønnsdiskriminering. I en e-post til ansatte sa Ryan at han var sjokkert over at Activision ikke gjorde mer for å rydde opp i problemet.

Sony har så langt ikke kommentert søksmålet.

LES OGSÅ: Activision Blizzard-sjefen vil visstnok vurdere å trekke seg »

Siste fra forsiden