Bohemia Interactive - Tencent

Nei, Tencent har ikke kjøpt opp DayZ-utvikleren

Bohemia Interactive er fortsatt et uavhengig studio.

Bohemia Interactive

DayZ-utvikler Bohemia Interactive rykket onsdag ut for å avkrefte rykter om at Tencent skal ha sikret seg aksjemajoritet i studioet.

Bohemia er visstnok på jakt etter en samarbeidspartner, men enn så lenge forblir det et uavhengig studio.
Bohemia Interactive

Oppkjøpssnakket dukket først opp hos The Information, i en rapport publisert tidligere denne uken. Nettstedet hevdet at det kinesiske megaselskapet hadde kjøpet opp mellom 70 og 80 prosent av det tsjekkiske studioet for 2,4 milliarder kroner, men ifølge Bohemia-sjef Marek Spanel er dette helt feil.

I en pressemelding avviser Spanel ryktene, men innrømmer likevel at Bohemia har vært på jakt etter en samarbeidspartner.

– Jeg tenkte bare å fortelle dere at informasjonen som har sirkulert i ulike medier, om at Bohemia Interactive ble kjøpt opp av Tencent, er usanne. Vi har tidligere snakket med flere potensielle partere om mulige strategiske samarbeid og vi vil kanskje gjøre det i fremtiden, men enn så lenge er vi et uavhengig studio.

Inntil videre har Tencent altså ikke gått inn i Bohemia, men selskapet har vært hissig frempå med oppkjøpsknappen andre steder. Sent i fjor gikk Tencent inn som største aksjeeier i Funcom, før det i januar søkte om å kjøpe opp hele sulamitten.

Tencent overtar System Shock 3-utviklingen.
Skal styre serien fremover, men akkurat hva det betyr er uklart »

Siste fra forsiden