Bohemia Interactive - Tencent

DayZ-utvikleren lover at ting fortsetter som før selv om Tencent kjøper seg inn

Bohemia Interactive

Tencent dundrer videre på sin ferd mot å sikre seg eierandeler i så mange spillselskap som mulig. Tirsdag ble det klart at det kinesiske gigaselskapet kjøper seg seg inn i Bohemia Interactive, best kjent for DayZ og Arma-serien.

Nyheten kommer et halvt år etter at ryktene først dukket opp om at Tencent hadde kjøpt opp hele studioet. Den gang rykket Bohemia raskt ut for å avkrefte skiftet av eierskap, men innrømmet samtidig at det var på jakt etter en samarbeidspartner – noe det altså nå har funnet.

Vilkårene i den nye avtalen er ikke offentliggjort, men ifølge Bohemia skal det kun dreie seg om en minioritetsandel. Studiosjef Marek Španěl lover videre at arbeidet hos Bohemia vil fortsette som før, uten innblanding fra Tencent.

– Bohemia Interactive vil fortsette å operere som et uavhengig studio, og blir fortsatt ledet av det nåværende lederteamet. […] Vi gleder oss til å jobbe med våre eksisterende og fremtidige spill med støtte fra en sterk samarbeidspartner som har kjent oss i mange år og som forstår vår unike tilnærming til nettbaserte spill, uttalte Španěl.

Bohemia jobber stadig videre med både Arma 3 og DayZ, såvel som Vigor – et overlevelsesspill satt til Norge på nittitallet. Tencent er per dags dato det største spillselskapet i verden, og står som medeier hos haugevis av utviklere – inkludert Blizzard, Paradox, Ubisoft, SuperCell og Dontnod. Tencent står også som eneeier av norske Funcom.

LES OGSÅ: Tencent overtar System Shock 3-utviklingen »

Siste fra forsiden