DayZ forlater Early Access og kommer til Xbox One neste år

– Vi mener det, sier utvikleren.

Bohemia Interactive

Oppdatering 6. desember: DayZ kommer til PlayStation 4 etter hvert, men Bohemia kan ikke love at det blir i løpet av neste år. I stedet kommer spillet til Xbox One en gang i 2018, via konsollens Preview-program:

– Det er fordi vi har muligheten til å bruke Preview-programmet med Xbox at vi har valgt det som den første plattformen for konsollansering, og samarbeidet med Microsoft har vært veldig produktivt så langt. Vi er fortsatt spent på å levere DayZ til PlayStation 4-spillere, det blir bare litt senere enn Xbox-lanseringen, fortalte en representant for Bohemia i en uttalelse til Gamespot.

Opprinnelig sak følger.

Rekk opp hånden den som husker DayZ.

DayZ skulle opprinnelig ut av Early Access i 2015, men har brukt litt tid på å finne veien.
Bohemia Interactive

Det engang svært så populære overlevelsesspillet – basert på den enda mer populære Arma-modifikasjonen – har vært i Early Access på Steam i snart fire år. En gang i tiden var planen å forlate alfastadiet i 2015, men årene har gått og spillet har stått på stedet hvil.

Det vil si, Bohemia Interactive har gjort fremskritt, men ikke på langt nær så omfattende fremskritt som spillere opprinnelig hadde håpet. Det skal nå endre seg, lover utvikleren.

Ut av Early Access i 2018

I spillets nyeste statusrapport skriver sjefsprodusent for spillet, Eugen Harton, at DayZ SKAL forlate Early Access til neste år. Ikke bare det, men konsollversjonen som ble annonsert i 2014 kommer også en gang på det nye året.

Spillere som har fulgt DayZ-utviklingen i lengre tid har selvfølgelig hørt lignende løfter tidligere, men denne gangen forteller Harton at det er på alvor:

– Dette løftet gir etter å ha tatt alle våre tidligere planleggingstabber i betraktning. Vi mener det, skriver produsenten.

Før teamet kommer så langt skal spillet først ut av alfastadiet og inn i beta, som begynner med lanseringen av oppdatering 0.63. Det neste punktet på spillets langstrakte veikart skulle også egentlige slippes for en stund siden, men nå forteller Bohemia at oppdateringen ikke kommer før til neste år.

Betaperioden introduserer et lass med funksjoner, forbedringer og andre nyvninnger til DayZ, som skal forandre opplevelsen radikalt. Blant annet lover Harton omfattende endringer til spillerfigurene, de vandøde, dyr, kjøretøy, skyting og enda mye mer. I statusrapporten kan du kikke gjennom den fullstendige listen over endringer i 0.63 såvel som planlagt innhold frem mot den endelige lanseringen av DayZs fullversjon.

– 2018 er på vei mot å bli et av de viktigste årene for DayZ, forteller Horton.

Les også
DayZ-utvikleren lover at ting fortsetter som før selv om Tencent kjøper seg inn

Den som lever får se.

Playerunknown's Battlegrounds skal også snart ut av Early Access.
Flerspillerskyterens kommer også til konsoll i desember »

Siste fra forsiden