DayZ får konsollversjon

DayZ får konsollversjon

Dean Hall bekrefter at zombiespillet er på vei til PlayStation 4.

Bohemia Interactive

DayZ har solgt nesten to og en halv million kopier på PC, og nå vil altså Bohemia Interactive forsøke seg på konsollmarkedet. Hjernen bak spillet, Dean Hall, annonserte de nye planene under Sonys pressekonferanse på Gamescom, men ga oss ellers lite informasjon.

Noen utgivelsesdato ble ikke nevnt, og heller ingen bilder eller trailer ble vist frem. Hvorvidt konsollversjonen får Early Access, eller blir gitt når det er ferdigutviklet, er også uvisst.

Ikke imponert

Det Hall kunne fortelle var at Bohemia vil utnytte potensialet til hver plattform, og ikke bare overføre PC-versjonen direkte til konsoller. Han forsikret også om at arbeidet med DayZ på PlayStation 4 vil virke positivt på PC-versjonen, men ikke alle er overbevist om nettopp det.

DayZ er bekreftet for PlayStation 4.

Mange nåværende spillere uttrykte skuffelse over annonseringen og ba Bohemia om å fikse PC-versjonen istedenfor å spre prosjektet over flere plattformer. Åtte måneder etter at utviklerne åpnet dørene for Early Access til spillet, er det fortsatt i alpha og en endelig utgivelsesdato er langt unna.

Hall forsvarte beslutningen og lovte at hovedfokuset fortsatt ligger på PC:

– Jeg ser på dette som en garanti på at vi må møte forventningene til spillets ytelse nå. Dette er en vinn-vinn-situasjon, skriver Hall på Reddit.

Også til Xbox?

På Sonys pressekonferanse kunne Hall naturligvis ikke si noe om en eventuell Xbox One-versjon. Likevel nevnte han ingenting om eksklusivitet til PlayStation 4, som gir grunn til å tro at spillet også kommer til Microsofts konsoll.

I februar ble det klart at Hall vil forlate DayZ for å bygge nytt indiestudio.
Dean Hall sier seg ferdig med DayZ og Bohemia i løpet av året »

Siste fra forsiden