Tencent Funcom

Tencent er nå største aksjeeier i Funcom

Kjøper hele 29 prosent av aksjene.

Illustrasjonsbilde fra Conan Exiles.
Funcom

I en pressemelding sendt ut mandag morgen forteller Funcom at kinesiske Tencent har kjøpt 29 prosent av aksjene i Funcom til en verdi av 351,9 millioner kroner. Aksjeoppkjøpet gjør at Tencent nå er majoritetseier av den norske spillutvikleren.

Tencents aksjer kommer fra norske KGJ Capital, som til nå har vært den største aksjeeieren i Funcom. Totalt er det snakk om 22 341 221 aksjer, som ble kjøpt for 15,75 kroner per stykk, melder E24.

– Vi er svært fornøyde med at Tencent nå går inn og bli akjsemajoritetseier av Funcom. Tencent har et rykte på seg for å være en ansvarlig langtidsinvestor, og for sine velkjente styrker når det kommer til nettspill. Innsikten, erfaringen og kunnskapen som Tencent tar med seg her svært verdifull for oss, og vi ser frem til å jobbe tett med dem mens vi fortsetter å utvikle gode spill og bygger en suksessrik fremtid for Funcom, forteller Funcom-sjef Rui Casais i pressemeldingen.

På sin Facebook-side utdyper selskapet litt, og sier at det ikke skal være snakk om noen interne omstruktureringer som følge av situasjonen. Funcom skal bestå som en uavhengig utvikler og utgiver, og alt vil fortsette som før.

Stor, større, størst

Tencent er verdens største spillselskap, og en av verdens største risikokapitalinvestorer. I tillegg til å ha plantet frø i de fleste av de store spillselskapene, har de investert i en rekke andre produktområder, slik som netthandel, søkemotorer, VR, musikk- og filmproduksjon, og en rekke andre områder.

I tillegg til å ha sterke røtter i det kinesiske spillmarkedet, har Tencent eierandeler i selskaper som Riot Games, Ubisoft, Activision Blizzard, Paradox Interactive, Epic og Bluehole.

De siste årene har Funcom gjort seg mest bemerket med Conan Exiles, et onlinespill basert på den kjente lisensen. De har også publisert Mutant Year Zero, og jobber med et nytt, ukjent spill utviklet av Games Farm som skal slippes i 2021.

LES OGSÅ: Nå skal Funcom lage nye Dune-spill »

Siste fra forsiden