Her kommer PlayStation Classic

En miniutgave av den gamle Sony-konsollen lanseres i desember.

Sony har avduket en miniversjon av den opprinnelige PlayStation-konsollen, som skal lanseres 3. desember i år. Det lille nurket – som er omtrent 45 % mindre enn originalen – ble vist frem med en kort trailer, som du kan se over.

Både konsollen og håndkontrolleren beholder PlayStations klassiske design.
Sony

Som Nintendos NES- og SNES-miniatyrer kommer PlayStation Classic med en rekke spill forhåndsinstallert. Sony frister med til sammen 20 titler, men hittil har selskapet kun bekreftet fem av dem. De er:

  • Final Fantasy VII
  • Jumping Flash
  • Ridge Racer Type 4
  • Tekken 3
  • Wild Arms

Ved siden av spillene følger en HDMI-kabel og to klassiske kontrollere med i pakken, slik at man kan spille lokal flerspiller med venner. Hvorvidt maskinen vil ha noen form for nettilkobling, eller muligheter for å kjøpe flere spill – noe Nintendo ikke tilbyr med sine minikonsoller – er uvisst, men kanskje lite trolig.

– Fans vil sette pris på nostalgien som følger med det å gjenoppdage spill de er glade i, mens spillere som kanskje er nye til plattformen kan nyte den banebrytende PlayStation-opplevelsen som dro det hele i gang. Alle spillene blir spillbare i sitt originale format, skriver Sony om maskinen og bekrefter dermed at spillene ikke får noen form for grafisk oppgradering.

Sony lover å avsløre fler detaljer, inkludert navn på de resterende 15 spillene, i løpet av de kommende månedene. PlayStation Classic skal koste 100 euro, men norsk pris er enda ikke fastsatt.

Hvilke spill håper du inkluderes på PlayStation Classic?
Del gjerne din ønskeliste i kommentarfeltet under.

Les også vår anmeldelse av SNES Classic Mini »

Siste fra forsiden