Det finnes veldig få av denne Zelda-varianten.
Det finnes veldig få av denne Zelda-varianten. (Foto: Heritage Auctions)

The Legend of Zelda sjelden

Dette sjeldne The Legend of Zelda-spillet kan bli solgt for over en million kroner

Svært sjelden variant av spillet er midt i en budrunde.

Av og til dukker det opp sjeldne eksemplar av spill eller spillgjenstander som auksjoneres bort for uhorvelig mye penger. Tidligere har vi sett den enestående Nintendo Playstation-maskinen blitt solgt på denne måten, mens en hel spillsamling ble solgt for 4,4 millioner kroner for noen år siden. og i fjor høst ble et eksemplar av Super Mario Bros. 3 på Nintendo verdens dyreste spill i en slik auksjon. 

Nå har auksjonshuset Heritage Auction fått i oppdrag å selge et sjeldent eksemplar av The Legend of Zelda til Nintendo. For øyeblikket er budrunden drevet opp til litt over 950 000 kroner, men det er fremdeles mulig å by på spillet. 

Svært sjelden variant

Baksiden av eksemplaret. Foto: Heritage Auctions

Hovedgrunnen til at spillet fort kan ende opp med å gå for mer enn en million kroner er at denne forseglede kopien av spillet er temmelig unik. Ifølge auksjonshuset er dette en variant kal NES R som kun ble produsert i noen måneder sent i 1987, før en nyere variant av spillet kalt Rev-A ble masseprodusert tidlig i 1988. 

– Kun en annen variant kom før NES R-varianten, nemlig NES TM-varianten, som er den første ordentlige produksjonsversjonen. Samtidig er det antatt at det kun eksisterer en eneste forseglet NES TM-variant, og det er vanskelig å si om den noen gang kommer på markedet. Med andre ord er dette spillet [som auksjoneres bort nå, journ.anm] den tidligste forseglede kopien man realistisk sett kan håpe å få tak i, står det i beskrivelsen. 

The Legend of Zelda-serien står fremdeles sterkt i spillkulturen, med flere kommende spill på horisonten. Først nå kommer en oppusset utgave av The Legend of Zelda: Skyward Sword til Nintendo Switch om et par uker, men litt lengre frem i tid skal Nintendo servere en oppfølger til The Legend of Zelda: Breath of the Wild

LES OGSÅ: Viste endelig en ny Breath of the Wild 2-trailer »

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen