Super Mario Bros 3

Dette er verdens dyreste spill

Super Mario Bros 3 ble auksjonert bort til en vanvittig pris.

Denne Super Mario Bros. 3-kassetten er kostbare saker.
Heritage Auctions

I sommer meldte Gamer.no om et særdeles sjeldent eksemplar av Super Mario Bros som ble auksjonert bort til over én million kroner, som gjorde det til det dyreste spilleksemplaret som noensinne er solgt. Nå er rekorden brutt – av oppfølgeren.

Nettstedet The Verge melder at et eksemplar av Super Mario Bros 3 fra 1990 nylig ble solgt for den nette sum av 156 000 dollar – cirka 1,4 millioner kroner – som er ny verdensrekord.

Startbudet lå på 62 500 dollar, cirka 560 000 kroner, heller ikke en beskjeden sum, men derfra eskalerte altså budrunden temmelig raskt.

Slik ser det vanlige coveret ut, med «Bros.» i midten.
Wikipedia

Unik layout

Spillet ble solgt via Heritage Auctions. Det dreier seg naturlig nok om et uåpnet, forseglet eksemplar i glimrende forfatning, men det er en annen grunn til at akkurat denne kassetten skiller seg ut.

Det spesielle med eksemplaret er at «Bros.»-delen av logoen er plassert til venstre på coveret, hvor den delvis dekker Marios hvite hansker. I vanlige utgaver av spillet er «Bros.» plassert i midten, rett over luen til Mario.

Dette alene gjør spilleksemplaret særs sjeldent, og kopier av spillet med denne layouten skal ha vært nærmest umulig for samlere å spore opp.

I tillegg er spillet i meget god stand. Nettsiden Wata Games, som spesialiserer seg på å vurdere spill-samleobjekter, ga boksen til spillet 9,2 poeng, som er tilnærmet perfekt, mens forseglingen holdt til karakteren A+, ett hakk under toppkarakter.

LES OGSÅ: ANMELDELSE: MARIO KART LIVE: HOME CIRCUIT »

Siste fra forsiden