Super Mario Bros. rekordsalg

Denne originale Super Mario Bros.-kassetten ble nettopp solgt for over én million kroner

Ny rekord er satt.

Heritage Auctions

Eldre spilltitler har blitt et attraktivt samleobjekt og kan nå ekstreme salgssummer på auksjoner. Nå har vi fått en ny, imponerende rekord som trolig blir vanskelig å slå, melder blant andre The Verge.

En forseglet versjon av Super Mario Bros. til Nintendo Entertainment System ble nylig solgt av Heritage Auctions til den nette sum av 114 000 dollar, cirka 1,1 millioner kroner. Dermed er dette det dyreste spillet som noensinne er solgt.

LES OGSÅ: Her er de dyreste og mest sjeldne spillskattene »

Den forrige rekorden, som Gamer.no skrev om i fjor, ble også satt av en Super Mario Bros. kassett – som den gang gikk for rett over 100 000 dollar.

Heritage Auctions

Kommer med papp-henger

Kassetten som ble solgt denne gangen har altså vært i forseglet tilstand siden 1985, som gjør det 35 år gammelt, og det som gjør denne utgaven ekstra verdifull er at den kommer med intakt papp-henger som ble brukt til å henge spillet opp i butikken.

Disse hengerne ble brukt på det amerikanske markedet før plastfolien begynte å dukke opp, men spillene kom ut med hengerne selv en stund etter at plastfolie ble tatt i bruk – noe som gjorde hengerne ubrukelige siden de var under plasten. Likevel gir de spillene et visst «årgangspreg» som settes pris på av samlerne, forklarer Heritage.

I tillegg er utgaven i særdeles god stand. Nettsiden Wata Games, som spesialiserer seg på å vurdere spill-samleobjekter, ga boksen til spillet 9,4 poeng, som er tilnærmet perfekt, mens forseglingen holdt til karakteren A+, ett hakk under toppkarakter.

Les også: – Flere nye og oppussede Mario-spill på vei til Switch »

Siste fra forsiden