Mario - 35 år

– Flere nye og oppussede Mario-spill på vei til Switch

Ifølge rykter er det snakk om blant annet Super Mario 64, Super Mario Sunshine og Super Mario Galaxy.

Nintendo

2020 markerer 35 år siden lanseringen av det opprinnelige Super Mario Bros., og skal vi tro ryktemølla har Nintendo store planer for feiringen – inkludert lansering av både nye og klassiske Mario-eventyr på Nintendo Switch.

Super Mario Galaxy er visstnok blant spillene som klargjøres for lansering på Nintendo Switch.
Nintendo

Rykter om en kommende Mario-bonanza dukket først opp i en rapport fra nettstedet VGC. Siden har både Eurogamer og Gematsu fått bekreftet saken via egne kilder, som til vanlig er en god indikasjon på at mye av dette kan stemme.

Ifølge rapporten planlegger Nintendo å slippe «mesteparten» av den komplette Mario-katalogen på Nintendo Switch. Ingen ting er bekreftet fra offisielt hold, men etter sigende er Super Mario 64, Super Mario Sunshine og Super Mario Galaxy blant spillene som er inkludert i prosjektet.

Mens mange av spillene først og fremst får et lite ansiktsløft for hybridkonsollen, blir det også noen større overhalinger med nytt innhold. Eurogamer melder blant annet om en Deluxe-utgave av Super Mario 3D World, med flere nye brett å utforske. Videre skal Nintendo også ha helt nye Mario-spill på vei, inkludert et ferskt innslag i Paper Mario-serien.

Ifølge VGC skulle Nintendo opprinnelig å dra i gang feiringen på E3 i juni. Ettersom den storstilte messa ble avlyst på grunn av fare for korona-smitte, har utvikleren i stedet blitt nødt til å finne en annen løsning – som vi tilsynelatende får se når tiden er inne.

Nintendo holder foreløpig kortene tett til brystet, og forteller til VGC at utvikleren ikke vil uttale seg om rykter.

Hvilke Mario-spill håper du å se på Switch?
Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet under.

Siste fra forsiden